Domov / Lokalno / ZAČELA SE BO IZGRADNJA PRIZIDKA K PODRUŽNIČNI ŠOLI VIŠNJA GORA

ZAČELA SE BO IZGRADNJA PRIZIDKA K PODRUŽNIČNI ŠOLI VIŠNJA GORA

V petek, 10. marca 2017, sta na sedežu Občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad in direktor podjetja GPI Tehnika d.o.o. Drago Muhič, podpisala pogodbo za izgradnjo prizidka k Podružnični šoli Višnja Gora.

Na oddano javno naročilo je občina prejela 8 ponudb podjetij iz cele Slovenije. Najugodnejšo ponudbo v višini 594.161,58 EUR je oddalo podjetje GPI Tehnika d.o.o., najdražja ponudba pa je bila oddana v višini 721.225,55 EUR.

Izgradnja prizidka se bo začela že v tem tednu, dela pa se bodo zaključila konec letošnjega avgusta, ko bo objekt slovesno predan v uporabo. Izgradnja prizidka je nujno potrebna zaradi povečanega prirasta prebivalstva, tako naravnega kot selitvenega. V stavbi bo 6 novih učilnic, sanitarije in trije tehnični prostori.

Občina ja za navedeno investicijo pridobila skoraj 148.088 EUR nepovratnih finančnih sredstev, saj je uspešno kandidirala na javnem razpisu “Gradnja skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena (nepovratna spodbuda 40SUB-LS16)“, ki ga je objavil Eko sklad. Eko-sklad bo prispeval sredstva za ovoj stavbe, toplotno črpalko ter lesena okna.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …