Domov / Lokalno / DELEGACIJA IZ SRBIJE NA OBISKU V OBČINI IVANČNA GORICA

DELEGACIJA IZ SRBIJE NA OBISKU V OBČINI IVANČNA GORICA

V ponedeljek, 13. marca 2017, je podžupan Tomaž Smole na Kmetiji Erjavec v Gorenji vasi sprejel 30-člansko delegacijo Ekološkega združenja in Združenja kmetov Dragačeva-Guča (Ekološko društvo Dragačeva-Guča in Udruženje poljoprivrednika Dragačeva-Guča) iz Srbije, ki so se v teh dneh mudili pri nas.

Na kmetiji Erjavec jim je podžupan Smole predstavil občino Ivančna Gorica, spodbujanje razvoja kmetijstva in turizma ter blagovno znamko Prijetno domače.

Prav tako jih je seznanil z delovanjem Lokalne akcijske skupine STIK, ki deluje na območju občin Ivančna Gorica, Dolenjske Toplice, Trebnje in Žužemberk.

Goste je predvsem zanimalo na kakšen način sta v občini organizirana kmetijstvo in proces samooskrbe ter katere aktivnosti so namenjene razvoju turizma. Beseda je tekla tudi o evropskih razpisih in financiranju projektov ter morebitnem partnerstvu pri izvedbi.

V nadaljevanju obiska so si gostje nato ogledali kmetijo, sadovnjak in sušilnico sadja pri Erjavčevih, ki obiskovalcem vselej skozi »zgodbo o jabolku« na zanimiv način predstavijo svojo dejavnost.

Gostje iz Srbije so bili v Sloveniji na 3-dnevni strokovni ekskurziji z namenom spoznavanja dobrih praks s področja kmetijstva, gozdarstva in turizma.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …