Domov / Lokalno / REDNI LETNI OBČNI ZBOR ZŠAM IVANČNA GORICA

REDNI LETNI OBČNI ZBOR ZŠAM IVANČNA GORICA

V nedeljo, 12. marca 2017, je v prostorih Osnovne šole Stična potekal redni letni občni zbor članic in članov Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica. Poleg številčnega članstva se je z delom in načrti združenja seznanili številčni gostje, med njimi tudi podžupan občine Tomaž Smole.

Po besedah predsednika ZŠAM Franca Bivica so bile vse akcije, katere so načrtovali, s prostovoljnim delom članov in članic tudi v preteklem letu uspešno izpeljane. Postorili so celo več kot so načrtovali oziroma imeli v planu. Članstvo trenutno šteje 242 članov.

V letošnjem letu so medse privabili že 11 novih članov, predvsem so se včlanili mladi, najmlajši šteje komaj 11 let. Tako kot v preteklih letih, so tudi v letu 2016 tesno sodelovali s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica, s Policijsko postajo Grosuplje in vodjem policijskega okoliša Ivančna Gorica in Zagradca ter šolami in vrtci. Samo v preventivnih akcijah, ki jih ni bilo malo, je bilo udeleženih 276 uniformiranih oseb, opravljenih pa je bilo 1024 prostovoljnih delovnih ur. Zagotavljanje večje varnosti v prometu pa je prioritetno delu članov tudi za letošnje leto.

V nagovorih povabljenih gostov smo lahko slišali številne čestitke in pohvale delovanju ivanškega šoferskega združenja. Podžupan Tomaž Smole se je v imenu župana zahvalil za vse uspešno opravljene dejavnosti in aktivnosti, ki so si jih zadali v lanskem letu in s tem prispevali k večji prometni varnosti v občini Ivančna Gorica. »Vse te dejavnosti kažejo, da vaše društvo odlično deluje in z njim sem tudi sam zelo zadovoljen. Še posebej bi med navedenimi aktivnostmi in akcijami združenja izpostavil in pohvalil akcijo varovanja otrok na poti v šolo in iz nje ob začetku šolskega leta«, je še dodal Smole, ki ga veseli, da se v združenje vključuje tudi veliko število mladih.

Čestitkam zahvale sta se pridružila tudi predsednik Zveze združenja šoferjev in avtomehanikov Slovenije Aleš Kocjančič in član upravnega odbora Zveze ZŠAM Slovenije Zvone Milkovič, ki sta predvsem predstavila delovanje zveze na nacionalni ravni.

Zbrane so nagovorili še: predsednik Regije Ljubljana Alojz Markovič, pomočnik komandirja Policijske postaje Grosuplje Damjan Lenček, direktor transportnega podjetja TRAIG Ivančna Gorica Štefan Lazar in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Ivančna Gorica, Marjan Balant.

Občni zbor se je zaključil s podelitvijo jubilejnih značk za dolgoletno delo v združenju šoferjev in avtomehanikov. Posebnega priznanja za 60-letno članstvo je bil deležen gospod Franc Strmole. Franc in Rajko Bivic, pa sta prejela spominsko medaljo ob 60-letnici Gasilske zveze Ivančna Gorica.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …