Domov / Lokalno / NA IGU SO OBELEŽILI OBČINSKI PRAZNIK

NA IGU SO OBELEŽILI OBČINSKI PRAZNIK

17. marec je bil za občino Ig, predvsem pa za občane in vse nagrajence oz. prejemnike občinskih priznanj lep in prijeten.

Prireditve ob praznovanju občinskega praznika in podelitve občinskih priznanj se je poleg županov sosednjih občin udeležil tudi častni konzul Hašetmitske kraljevine Jordanije v Sloveniji Samir Amarin, ki je županu občine, Janezu Cimpermanu, na prireditvi podelili tudi posebno priznanje za uspešno sodelovanje.

To čarobnost večera so nam že takoj po uvodnem govoru župana na oder priplesali otroci iz oddelka Zajčki enote Studenček Vrtca Ig. V nadaljevanju pa še učenki OŠ Ig.

Sledilo je podeljevanje priznanj, ki so jih prejeli: TD Kurešček, slikarka Zdenka Vinšek, predsednik Društva Zapotok Zlatko Usenik, gasilec Pavel Petrovčič, fantje iz Tomišlja, ki vsako leto ustvarjajo Tomišeljske jaslice, Ekipa pionirjev Gasilskega društva Iška Loka in pa podelili so priznanja najboljši športnici, športniku in športni ekipi leta, to so bili: Lara Janželj v šahu, Lovro Kramberger v karateju in rokometna ekipa mlajši dečki B, letnik 2004 in mlajši.

Sledil je nastop ŽPZ Perunike in v nadaljevanju še podelitev zlatih plaket, ki so jih dobila gasilska društva, ki letos praznujejo visoke jubileje in sicer 90 in 110 letnico delovanja ( PGD Brest, Golo, Kot Staje, Škrilje, Tomišelj in Vrbljene Strahomer) in pa Janez Modic za svoje aktivno delo v društvenih dejavnostih.

Zaključek večera so popestrile in navdušile dvorano Dinamitke iz muzikala Mamma Mia! Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec in Damjana Golavšek. Prireditev pa ne bi bila tako uspešna, če ne bi bilo povezovalke Branke Božič, ki je s svojo toplino, sproščenostjo in srčnostjo povezovala prireditev.

Svojo redno letno razstavo je na prireditvi pripravilo Društvo žena in deklet na podeželju Ig, ki je tudi pogostilo udeležence prireditve.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …