Domov / Lokalno / OBJAVA 2. JAVNEGA POZIVA ZA IZBOR OPERACIJ ESRR

OBJAVA 2. JAVNEGA POZIVA ZA IZBOR OPERACIJ ESRR

Lokalna akcijska skupina Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe je 20. marca 2017 na svoji spletni strani: Las – Stik objavila 2. JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe v letu 2017, ki se bodo financirale iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Rok za oddajo vlog je do 16. maja.

Predloge operacij z vlogo na javni poziv je potrebno poslati priporočeno po pošti (šteje se dan oddaje na pošti) na naslov: LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, Vodilni partner: RC Kočevje Ribnica d.o.o., Trata XIV 6A, 1330 Kočevje, do 16. maja ali osebno dostaviti v prostore vodilnega partnerja na naslovu: RC Kočevje Ribnica d.o.o., Trata XIV 6A, 1330 Kočevje, do 16. maja do 12. ure.

Namen javnega poziva je izbor operaciji (projektov), katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja na območjih: Dobrepolje, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Osilnica, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče v letu 2017 in sofinanciranje njihovih stroškov. Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in znotraj tega v okviru podukrepa »Podpora za izvajanje operaciji v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«. Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Predmet sofinanciranja so operacije (projekti), ki zasledujejo cilje ESRR ter prispevajo k ciljem in ukrepom Strategije lokalnega razvoja na območjih LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe.

Sofinancirane aktivnosti se morajo izvajati na območju urbanih naseljih, ki so: Kočevje, Ribnica, Kočevska Reka, Dolga vas, Šalka vas, Fara, Hrib – Loški Potok, Osilnica, Sodražica, Velike Lašče, Videm (Dobrepolje).

Okvirna višina razpoložljivih sredstev za sofinanciranje znaša 367.928 evrov iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (v nadaljevanju ESRR). Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za operacije sofinancirane iz ESRR znaša največ 80 %.

Tematska področja, ki bodo podprta, so: ustvarjanje novih delovnih mest, varstvo okolja in ohranjanje narave ter večja vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin.

Dodatne informacije o javnem pozivu LAS daje vodilni partner LAS, in sicer: po elektronski pošti: info@las-ppd.si, po telefonu: 01/620 84 70, vsak delovnik med 09.00 in 15.00 uro ali osebno po predhodnem dogovoru.

Vsa vprašanja, ki jih boste posredovali po elektronski pošti in dani odgovori se bodo objavljali na spletni strani: Las – Stik. Zadnja vprašanja bodo možna do 12. maja.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …