Domov / Neuvrščeni / PREPOVED VOŽNJE TOVORNJAKOV PO SEVERNI LJUBLJANSKI OBVOZNICI

PREPOVED VOŽNJE TOVORNJAKOV PO SEVERNI LJUBLJANSKI OBVOZNICI

Prebivalci ob severni ljubljanski obvoznici bodo od 02. aprila dalje zagotovo mirneje spali, saj bo začel veljati nov prometni režim, ki bo v nočnem času težkim tovornim vozilom prepovedoval vožnjo.

Na podlagi ugotovitev iz študije o hrupu na cestah, ki jih upravlja Dars, ter podatkov o količini in strukturi prometa in podatkov, ki kažejo, da je prometa tovornih vozil veliko, je družba za avtoceste ministrstvu za infrastrukturo predlagala določene ukrepe.

Na celotnem obroču je tako vzpostavljena prometna signalizacija, ki določa, da je prepovedano prehitevanje za tovorna vozila, katerih največja dovoljena teža presega 3,5 tone.

Z 02. aprilom bo na severni ljubljanski obvoznici med 22.00 in 06.00 uro začela veljati prepoved prometa za težka tovorna vozila. Za tak ukrep so se odločili, ker je bivalno okolje večinoma na severnem delu Ljubljane.

Dars kot upravljavec ljubljanskega avtocestnega obroča skupaj z Mestno občino Ljubljana pričakuje, da bo vzpostavljena signalizacija preusmerila promet težkih tovornih vozil, ki se vozijo v smeri avtoceste s Štajerske proti Primorski in obratno, izključno na vzhodno in južno obvoznico, kar bi razbremenilo severno obvoznico in zmanjšalo raven hrupa.

About admin

Preverite tudi

Ločevanje odpadkov na pokopališčih na Igu

Občina Ig na območju občine upravlja s pokopališčih Ig, Golo, Tomišelj in Kurešček. Odpadke s pokopališč  …