Domov / Lokalno / LETO 2016 JE BILO ZA STIŠKE GASILCE JUBILEJNO

LETO 2016 JE BILO ZA STIŠKE GASILCE JUBILEJNO

V soboto, 18. marca 2017, je v gasilskem centru Stična potekal že 91. redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Stična, na katerem so predstavil delo društva v letu 2016 in potrdili naloge ter cilje za leto 2017.

Uvodna beseda je pripadla predsedniku društva Juretu Strmoletu, ki je zbrane seznanil s poročilom gasilskega društva v letu 2016. Kot je dejal je bilo lani v društvu vse usmerjeno k cilju praznovanja 90 letnice delovanja.

V jubilejnem letu so stiški gasilci pripravili odmevno gasilsko reševalno vajo poimenovano »Stična 90«, osrednja slovesnost pa je potekala 09. in 10. septembra. Društvo je medse sprejelo dva nova častna člana, na osrednji slovesnosti pa je zbrane člane, goste in krajane nagovorila tudi ministrica za obrambo.

Predsednik društva je v svojem poročilu spregovoril še o bogati preteklosti društva, sedanjih aktivnostih društva danes in izzivi, ki jih čakajo v prihodnosti.

Na občnem zboru je zbrane v županovem imenu nagovoril podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, ki je tudi član PGD Stična.

Zbranim se je zahvalil za vse kar so postorili in še bodo v skupno dobro. Poudaril je pomen prostovoljstva in vse ure, ki jih gasilci porabijo za dejavnost in se s tem odrečejo delu svojega prostega časa. Izrazil je zadovoljstvo s tekmovalnimi dosežki mladinske sekcije, ki odražajo dobro delo z mladimi. Za zgled pa je izpostavil veteransko sekcijo, katere člani že vrsto let vztrajajo skupaj v dobrem in slabem. Znajo pa se tudi poveseliti, saj je tudi druženje pomembno za ustvarjanje pripadnosti društvu.

Po prebranih poročilih, poročilu verifikacijske komisije so sprejeli program dela za leto 2017, plan potreb za tekoče leto, na koncu pa zaslužnim gasilkam in gasilcem podelili napredovanja in priznanja za dolgoletno članstvo v društvu. Priznanje za 60-letno delo v društvu so prejeli: Lampret Peter, Kastelic Vida, Ljubič Marija in Zaletelj Anton.

Foto: PGD Stična

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …