Domov / Lokalno / PONOVNI POZIV ZA JAVNO ZBIRANJE PONUDB ZA PRODAJO NEPREMIČNIN

PONOVNI POZIV ZA JAVNO ZBIRANJE PONUDB ZA PRODAJO NEPREMIČNIN

Na podlagi 22. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. l. RS, št. 86/2010 in spr.), 35. člena Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. l. RS, št. 34/2011 in spr.) in Sklepa o letnem načrtu razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Velike Lašče za leto 2017, Občina Velike Lašče objavlja: Ponovni poziv za javno zbiranje ponudb za prodajo nepremičnin.

1. NAZIV IN SEDEŽ ORGANIZATORJA JAVNEGA ZBIRANJA PONUDB:

Občina Velike Lašče, Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče.

2. PREDMET PRODAJE IN IZHODIŠČNA CENA:

2.1 Predmet prodaje je nepremičnina: parc. št. *200 k.o. Selo pri Robu, stavbno in gozdno zemljišče v izmeri 544 m2. Predmetna nepremičnina predstavlja nestanovanjski objekt s pripadajočim zemljiščem, v skupni izmeri 544 m2. Nepremičnina se prodaja kot zaključena celota. Prodaja navedene nepremičnine je vključena v Načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem Občine Velike Lašče za leto 2017.

Vpis nepremičnine v zemljiški knjigi je urejen. Objekt je podkletena nestanovanjska stavba s pritličjem in mansardo, zgrajena leta 1935. Stavba ima številko 4, njena skupna neto površina meri 150 m2, je v slabem stanju in nujno potrebna obnove.

2.2 Izhodiščna cena: 16.256,25 EUR.

2.3 Strošek priprave prodajne pogodbe, davek na promet nepremičnin in strošek overitve pogodbe pri notarju plača prodajalec, strošek vpisa nepremičnin v zemljiško knjigo pa plača kupec.

3. POGOJI PRODAJE:

3.1 Nepremičnina se prodaja po načelu videno – kupljeno. Vsak sodelujoči na javnem razpisu potrjuje, da mu je v celoti znano pravno in dejansko stanje nepremičnine, ki jo kupuje.

3.2 Nepremičnina bo prodana ponudniku, za katerega bo komisija ugotovila, da je podal najugodnejšo ponudbo in bo s sklepom župana izbran za najugodnejšega ponudnika.

3.3 Izbrani ponudnik bo moral skleniti prodajno pogodbo v roku 30 dni po opravljenem izboru najugodnejšega ponudnika. V nasprotnem primeru se bo štelo, da je od nakupa odstopil in ima Občina Velike Lašče pravico zadržati vplačano varščino.

3.4 Po plačilu celotne kupnine in po poravnanih vseh stroških se bo kupcu nepremičnina izročila v last s pravico vpisa lastninske pravice na kupljeni nepremičnini.

3.5 Plačilo celotne kupnine v roku 30 dni po sklenitvi prodajne pogodbe je bistvena sestavina pogodbe.

4. POGOJI ZA UDELEŽBO V POSTOPKU JAVNEGA ZBIRANJA PONUDB:

4.1 Ponudnik je dolžan plačati varščino do izteka roka za oddajo ponudb v višini 10 % izhodiščne cene nepremičnine (1.625,62 EUR). Varščino morajo ponudniki vplačati na TRR proračuna št.: 01334-0100000223, sklic: 722200 2017 s pripisom »varščina – koča Predgozd«. Plačana varščina bo izbranemu ponudniku vračunana v ceno, neizbranim ponudnikom pa bo vrnjena, brez obresti, v roku 15 dni po opravljenem izboru najugodnejšega ponudnika. Če kupec ne sklene pogodbe ali ne plača kupnine, prodajalec obdrži varščino.

4.2 Zavezujoča ponudba mora vsebovati:

– podatke o ponudniku (ime, priimek oziroma firmo, naslov oz. sedež, EMŠO oz. matično številko),

– davčno številko, številko transakcijskega računa, naziv in naslov banke za vračilo varščine),

– ponujeno ceno, ki ne sme biti nižja od objavljene izhodiščne cene nepremičnine,

– priloge iz točke 4.4.

4.3 Ponudniki morajo oddati ponudbo z vsemi prilogami v zaprti ovojnici z oznako: »Ne odpiraj – Ponudba – koča Predgozd«. Na hrbtni strani mora biti označen polni naslov pošiljatelja ponudbe. Ponudba mora prispeti v vložišče najkasneje do ponedeljka, 24. aprila 2017 do 09.00 ure. V primeru, da ponudba ne bo oddana v skladu z določili tega razpisa, je komisija ne bo upoštevala.

4.4 Ponudniki morajo ponudbi priložiti:

– potrdilo o državljanstvu (državljani RS in državljani držav članic EU) oziroma dokazilo, da ima ponudnik pravico pridobiti nepremičnine v RS (tujci), če gre za fizične osebe,

– fotokopijo osebnega dokumenta (fizične osebe),

– izpis iz sodnega registra (pravne osebe), vendar ne starejši od 3 mesecev,

– potrdilo o plačani varščini,

-izjavo o sprejemanju pogojev javne ponudbe,

-izjavo o vezanosti na dano ponudbo do 90 dni od dneva, ko poteče rok za oddajo ponudbe.

5. DODATNE INFORMACIJE

Dodatne podrobnejše informacije o pogojih javnega zbiranja ponudb in natančnejše podatke o nepremičnini dobijo interesenti na Občini Velike Lašče, pri Jerici Tomšič Lušin, tel. št. 01/781-03-69, elektronska pošta: obcina.velike-lasce@siol.net.

6. POSTOPEK IZBIRE NAJUGODNEJŠEGA PONUDNIKA

6.1 Postopek s prispelimi ponudbami vodi s strani župana imenovana komisija.

6.2 Odpiranje ponudb bo potekalo v ponedeljek, 24. aprila 2017 ob 09.30 uri, v sejni sobi Občine Velike Lašče, Levstikov trg 1, 1315 Velike Lašče. Odpiranje ponudb je javno.

6.3 V primeru, da bo prispelo več najugodnejših ponudb, bo komisija ponudnike, ki so ponudili enako visoko kupnino, v roku 5 delovnih dni, pozvala k dopolnitvi ponudbe in z njimi opravila pogajanja.

6.4 O dokončni izbiri najugodnejšega ponudnika bodo ponudniki obveščeni v roku 15 dni od dneva odpiranja ponudb oz. v 15 dneh po opravljenih pogajanjih.

6.5 Občina Velike Lašče si pridržuje pravico, da ne izbere nobene od prispelih ponudb.

7. RAZNO

Občina Velike Lašče si pridržuje pravico ustaviti postopek do sklenitve pravnega posla.

Številka: 478-014/2016-3

Velike Lašče, dne 22. marca 2017

Župan Občine Velike Lašče, Anton Zakrajšek, univ.dipl.inž., l.r.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …