Domov / Lokalno / GRADNJA NADVOZA IN POVEZOVALNE CESTE V SONČNE DVORE IN BREZJE

GRADNJA NADVOZA IN POVEZOVALNE CESTE V SONČNE DVORE IN BREZJE

Občina Grosuplje je z Ministrstvom za infrastrukturo že v letu 2015 podpisala sporazum o gradnji nadvoza v Sončne dvore, konec lanskega leta pa je Upravna enota za projekt izdala tudi že gradbeno dovoljenje. Sledile so pritožbe 14 stanovalcev, ki jih je Ministrstvo zavrnilo in potrdilo izdano gradbeno dovoljenje. Nadvoz bo zgrajen iz smeri krožišča med trgovskima centroma Hofer in Spar čez železniško progo proti Sončnim dvorom. Povezovalna cesta se zaključi s krožiščem na Kadunčevi cesti in se ne nadaljuje mimo sončnih dvorov.

Povezovalna cesta bo služila kot nov in varen dostop do naselja in Brezja in ne bo obvoznica, kot nekateri zlonamerno namigujejo. Obvoznico Občina Grosuplje načrtuje iz križišča na Cikavi in bo tekla za naseljem Brezje. V letošnjem letu bodo tako potekali postopki za izbiro izvajalcev, gradbeni stroji pa bodo na terenu predvidoma v letu 2018.

Naj ob tem omenimo, da Slovenske železnice in Direkcija za infrastrukturo izvajata projekt rekonstrukcije železniške postaje Grosuplje, pri projektu pa aktivno sodeluje tudi Občina Grosuplje. V sklopu rekonstrukcije bodo izvedli dva podhoda iz Sončnih dvorov do železniške postaje in podhod do centra mesta.

Za vmesno obdobje oz. do izvedbe podhodov pa bodo obstoječi nivojski prehod prilagodili prehodu za pešce in kolesarje.

Pri gradnji nadvoza in povezovalne ceste bodo upoštevali pripombe stanovalcev v zvezi s hrupom in svetlobnim onesnaževanjem. Storili bodo vse, da bosta nov nadvoz in povezovalna cesta lepo umeščena v prostor in bosta prava dodana vrednost za vse Grosupeljčane.

Pri izgradnji nadvoza v Sončne dvore pa tokrat ne bo šlo zgolj za tehnični objekt, želeli so mu dati tudi nekaj identitete občine. Centralno postavljen panel, katerega primarna funkcija bo seveda preprečitev zdrsa snega z mostu na železniške tire, bo hkrati tudi podlaga za aplikacijo konjička, ki ga občina Grosuplje nosi v svojem grbu.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …