Domov / Lokalno / UČENCI ZAGRAŠKE ŠOLE OSVOJILI SREBRNO PRIZNANJE

UČENCI ZAGRAŠKE ŠOLE OSVOJILI SREBRNO PRIZNANJE

V torek, 21. marca, je v Mercator centru Trebnje potekala turistična tržnica, na kateri so se v okviru projekta Turizmu pomaga lastna glava, ki poteka pod pokroviteljstvom Turistične zveze Slovenije, predstavili tudi učenci 7. b razreda Podružnične šole Zagradec. Učenci so pripravili nalogo z naslovom Trikotnik Suhe krajine, v katerem so se sprehodili po poteh in znamenitostih Krke, Zagradca in Ambrusa.

Pri pripravi materiala za stojnico so jim velikodušno priskočile na pomoč vse tri krajevne skupnosti, predvsem turistično društvo Krka, aktiv podeželskih žena Lisičke, turistično in športno društvo Ambrus ter Občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače. Učenci so poskusili pričarati zeleno pokrajino, reko Krko, ambruške jurčke, seveda pa je dišalo tudi po dobrotah, za katere poskrbi moka iz zagraškega Štupnikovega mlina.

Kot so zapisali na spletni strani OŠ Stična, so učenci brez dvoma razdelili največ promocijskega materiala in s tem gotovo privabili v kraje potencialne obiskovalce. Lahko rečemo, da so bili resnično izjemni promotorji Suhe krajine in turizma v občini. Glede na to, da so se tovrstnega izziva lotili prvič, so z osvojenim srebrnim priznanjem zelo zadovoljni. Še bolj pa so zadovoljni z novimi izkušnjami, spoznanji, poznanstvi in pridobivanjem idej za naslednje leto.

Naj še dodamo, da so se na tržnici poleg zagraške šole predstavile še: Osnovna šola Toneta Pavčka, OŠ Mirna, OŠ Podbočje, OŠ Milana Jarca, OŠ Jožeta Gorjupa in OŠ Stari trg ob Kolpi.

Foto: Slavko Pajntar – Pinki in OŠ Stična

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …