Domov / Glasba / VELIKA PLESNA PRIREDITEV OB 20 – LETNICI VRTCA IVANČNA GORICA

VELIKA PLESNA PRIREDITEV OB 20 – LETNICI VRTCA IVANČNA GORICA

V petek, 24. marca 2017, je v športni dvorani OŠ Stična vladalo praznično vzdušje, saj je Vrtec Ivančna Gorica ob 20-letnici delovanja pripravil veliko plesno prireditev »Kaj zmorem, kaj znam«.

Vrtec Ivančna Gorica, ki letos obeležuje 20 let delovanja, je svojo samostojno pot zaživel 1. januarja 1997. Po odcepitvi z vrtcem Kekec v Grosuplju in vrtcem v Dobrepolju, je na začetku Vrtec Ivančna Gorica obiskovalo nekaj več kot 200 malčkov na 4 lokacijah, danes pa je pod eno streho združenih osem enot, 38 oddelkov, več kot 100 zaposlenih, vsakodnevno pa lične stavbe in prostore vrtca po vsej občini Ivančna Gorica obišče več kot 700 otrok.

»Vsaka pot se začne s prvim korakom«, je v uvodnem nagovoru dejala Branka Kovaček, ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica. »Z izdelanim načrtom dela, vizijo in znanjem želimo delati najboljše. Zaupamo vase, ker vemo in znamo. Nismo še na cilju, smo pa korak bližje, kot včeraj. Vrtca pa brez družin ni. Te prihajajo in odhajajo. Otroci, ki so nam zaupani, so bogastvo. Z njimi želimo delati srčno in strokovno dobro, v njihovo korist in korist družin. Želimo dopolnjevati družinsko vzgojo in stati ob strani staršem. Prav to pričakujemo tudi od staršev«, je na praznovanju dejala ravnateljica vrtca Branka Kovaček, ki meni, da 20 let ni prav dolgo obdobje. Je pa dovolj dolgo, da se počutijo suvereno in imajo pred sabo le prihodnost.

Po besedah župana Dušana Strnada je bilo petkovo praznovanje ivanškega vrtca eden najlepših dogodkov, ki jih je doživel v zadnjem času. Energija tako otrok, kot vzgojiteljic in staršev, ga navdušuje in mu daje spodbudo tudi za druga področja. Verjame, da lahko v občini Ivančna Gorica, s tako ekipo še veliko postori. »Vaš poklic ni lahek, je pa izjemno lep. Vaš poklic ni samo služba, je poslanstvo in velika odgovornost. Odgovornost do otrok in staršev, ki vam zaupajo. Vrtec je okolje, katerega otrok prvega spozna, ko prestopi meje družinskega kroga. Je okolje, ki morda najbolj odločilno vpliva na otrokovo kasnejše življenje. Zato je vaše delo tako lepo. Opravljajo ga lahko samo najbolj požrtvovalni ljudje. Verjamem, da ste zelo ponosni, ko kasneje srečate vaše nekdanje ljubljenčke in vidite, da vaše delo ni bilo zaman. Tudi z vašo pomočjo so zrasli v poštene fante in dekleta, v uspešne delavce, v matere in očete. Zato se vaše delo nikoli ne konča«.

Župan je ob visokem jubileju Vrtcu Ivančna Gorica podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače, vsem prisotnim mamicam pa izrekel čestitke ob materinskem dnevu.

Program prireditve je v glasbeno plesnem nastopu oblikovalo vseh 721 otrok, pod vodstvom Barbare Konde iz Mednarodnega projekta Fit Slovenija ter ob glasbeni spremljavi pevke Nuše Derenda. Prireditev, ki so jo v celoti izpeljali otroci in njihovi zaposleni, se je udeležilo več kot 1500 obiskovalcev. Na koncu so se vsi posladkali z rojstnodnevno torto.

Fotogalerija…..

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …