Domov / Lokalno / ŽUPAN SPREJEL EVROPSKEGA PRVAKA

ŽUPAN SPREJEL EVROPSKEGA PRVAKA

V sredo, 29. marca, je v sejni sobi Občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad sprejel Jureta Rusa, ki je na nedavnem evropskem prvenstvu na Danskem v članski kategoriji dosegel naziv evropskega prvaka v powerliftingu v kategoriji do 83 kg.

Powerlifting oziroma triatlon moči je šport, ki združuje nekatere najosnovnejše funkcije človeškega telesa. Gre za tekmovanje v maksimalni moči pri treh osnovnih vajah z utežmi: v počepu, potisku s prsi in mrtvem dvigu.

25-letni Jure Rus iz Šentvida pri Stični je na Danskem dvakrat podrl evropski rekord v počepu z 271,5 kg in 275,5 kg in si s tem prislužil zlato medaljo v počepu. V vaji potisk s prsi mu je uspelo potisniti 160 kg, v vaji mrtvi dvig pa kar 315 kg. Skupna vsota treh dvigov je na koncu dosegla številko 750,5 kg, kar mu je prineslo naslov EVROPSKEGA PRVAKA v kategoriji do 83 kilogramov. Jure je postal tudi prvi Slovenec, ki mu je uspelo preseči mejo 500 Wilks točk.

Župan Dušan Strnad za posameznike, društva in organizacije, ki s svojim delom in uspehi pripomorejo k dobremu imenu Občine Ivančna Gorica, pripravi poseben sprejem. Ker je s svojim dosežkom tudi Jure Rus veliki promotor občine, mu je župan ob tej priložnosti izročil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače. Dodal je še, da je Občina Ivančna Gorica ponosna nanj in mu zaželel še veliko uspehov tako na športnem kot na drugih področjih udejstvovanja.

Jure Rus je bil ob sprejemu zelo ganjen, saj mu ni v navadi prejemati takšnih priznanj, kot je bil sredin, ki mu ga je podelila domača občina. Podobno ganjen je bil že na evropskem prvenstvu, ko mu je na Danskem zaigrala slovenska himna. Zbranim je v nagovoru še zaupal, da se že pripravlja na naslednje veliko tekmovanje in sicer na svetovno prvenstvo, ki bo potekalo junija letos v Minsku v Belorusiji. Cilj pa je uvrstitev med pet najboljših na svetu.

Naj še dodamo, da je izjemen tudi na drugih področjih, saj je pred kratkem postal doktor dentalne medicine in opravlja delo zobozdravnika. Po vsakodnevnem napornem delavniku se mu še kako prileže trening dvigovanja uteži oziroma kot sam pravi sprostitev v svojem vadbenem prostoru.

Slovesen sprejem s podelitvijo županovega priznanja so popestrili člani glasbene zasedbe Gross upi in trobentača Jon Kenda in Anže Adamlje.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …