Domov / Neuvrščeni / DO JESENI NEKAJ DNEVNA POPOLNA ZAPORA NA CESTI ČEZ VRŠIČ

DO JESENI NEKAJ DNEVNA POPOLNA ZAPORA NA CESTI ČEZ VRŠIČ

Direkcija RS za infrastrukturo je pričela z obnovo 1,3-kilometrskega odseka ceste čez Vršič na kranjskogorski strani. Ker je treba tam sanirati tudi devet metrov visok zid, ne bo šlo brez popolne zapore ceste, ki pa bo do jeseni trajala le pet dni. Vmes bo zapora delna, na območju zidu nameravajo zgraditi tudi obvozno cesto.

Med 18. aprilom in 07. majem bo zapora delna, promet bo voden izmenično enosmerno. Občasno bo prihajalo do enournih popolnih zapor. Promet bo dovoljen za osebna vozila, avtobuse in tovorna vozila z največjo dovoljeno maso 7,5 tone. Med 08. majem in 15. junijem bo prometni režim za osebna vozila in tovorna vozila enak, za avtobuse pa promet ne bo dovoljen. Obvoz zanje bo potekal preko prelaza Predel.

Med 08. majem in 15. junijem bodo vzpostavili petdnevno popolno zaporo za ves promet z obvozom preko prelaza Predel. Datum zapore bodo sporočili naknadno, saj je vezan na dinamiko izvedbe del. Med 15. junijem in 18. septembrom sledijo delne zapore, izmenično enosmerni promet bo voden ročno ali s semaforji.

Od 18. septembra do začetka za dela neprimernih vremenskih razmer bo od ponedeljka do četrtka med 08.00 in 17.00 uro ter ob petkih med 08.00 in 15.00 uro popolna zapora. V preostalih terminih bo promet možen za vsa vozila.

About admin

Preverite tudi

Gradnja vodovoda na Leskovški planini gre po načrtih

Na Leskovški planoti se pospešeno izvaja gradnja javnega vodovodnega omrežja v dolžini dobrih 14 kilometrov. …