Domov / Lokalno / LEP ODNOS KRAJANOV ZAGRADCA DO ŠOLE IN OKOLICE

LEP ODNOS KRAJANOV ZAGRADCA DO ŠOLE IN OKOLICE

V tem tednu si je župan Dušan Strnad skupaj z vodstvom Osnovne šole Stična ogledal nedavno zgrajeno novo, podružnično šolo v Zagradcu.

Občina Ivančna Gorica je z izgradnjo nove šole z devetletnim šolskim programom v dolini reke Krke, omogočila izobraževanje otrok v lokalnem okolju, saj so se šolarji s območja Krajevnih skupnosti Zagradec, Krka in Ambrus, v drugem in tretjem triletju dnevno vozili na matično šolo v Ivančno Gorico.

Slednji so si ogledali okolico šole in šolske prostore. Pogovori so potekali o nadaljnjih projektih šole, do postavitve manjše atletske steze in zasaditve manjših dreves oziroma grmovnic v atriju šole. Po besedah župana ima vodstvo šole, učenci in ostali uporabniki še vedno izjemno lep odnos do šole in okolice Zagradca. Lahko rečemo, da je nova šola postala center krajevnega in kulturnega dogajanja v tem delu občine.

Po besedah ravnatelja Osnovne šole Stična Marjana Potokarja so učenci, učitelji in starši do danes že dodobra spoznali šolske prostore in priložnosti, ki jih ponuja zagraška šola. Znotraj šolskega objekta pa ima prostore še enota Vrtca Ivančna Gorica za vzgojno-varstveno delo v tem delu občine.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …