Domov / Lokalno / DNEVI NVO 2017

DNEVI NVO 2017

Letošnji dnevi nevladnih organizacij, ki se bodo odvijali med 21. in 22. aprilom 2017 v Svetovni kavarni Sputnik v Ljubljani, bodo v znamenju vključevanja javnosti na lokalni ravni.

V ta namen bodo potekale brezplačne predstavitve in delavnice za nevladne organizacije in predstavnike občin iz osrednje Slovenije.

Vključevanje javnosti pri pripravi odločitev in predpisov zagotavlja legitimnost sprejetih odločitev in predstavlja izhodišče za sprejem kakovostnih in učinkovitih predpisov ter povečuje možnosti za njihovo uspešno izvedbo. To še posebej velja na lokalni ravni, kjer vključenost javnosti pomeni ustvarjanje neposredne povezave z lokalnimi oblastmi ter s tem tudi izboljšano izvajanje lokalnih javnih storitev in boljše politike na lokalni ravni.

Dogodek je namenjen tako nevladnim organizacijam, da spoznajo aplikacijo za oddajo pobud na lokalni ravni in pridobijo veščine komuniciranja in argumentiranja ter predstavnikom občin, da se seznanijo s smernicami vključevanja javnosti pri pripravi predpisov, dobrimi praksami občin in se udeležijo treninga vodenja sodelovalnih skupinskih procesov.

Udeležba na dogodku, ki ga organiziramo v okviru Stičišča NVO osrednje Slovenije, je brezplačna za vse predstavnike nevladnih organizacij in občin iz osrednje Slovenije.

Prijavite se lahko na posamezen dogodek ali delavnico, sklop po dnevih ali pa se udeležite celotnega dogodka. Ker je število mest omejeno, si čim prej zagotovite svoje mesto s prijavo. Obvezna je predhodna e-prijava. Za več informacij in e-prijavo obiščite spletno mesto: Consulta , pokličite na: 059/927-619 ali pišite na: info@consulta.si.

Udeležite se dogodka in razširite svoj krog znanj in poznanstev.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …