Domov / Lokalno / KAKO ZNANI IVANČANI SKRBIJO ZA OKOLJE

KAKO ZNANI IVANČANI SKRBIJO ZA OKOLJE

V zadnjih letih so v občini Ivančna Gorica na področju urejanja in skrbi za čisto okolje skupaj naredili velike in pomembne korake.

Z akcijo »ZA NAMI JE ČISTO«, so v letu 2016 izvedli zadnjo čistilno akcijo, kjer so skupaj s številnimi prostovoljci očistili okolico. Letošnja akcija je nekoliko drugačna, predvsem dajejo velik poudarek ozaveščanju, z željo, da še izboljšajo odnos do okolja in da občane spomnijo, da je treba vsakodnevno paziti in skrbeti za naše okolje.

Ob tej priložnosti, so ob SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE, ki ga obeležujemo 22. aprila, znanim Ivančanom zastavili nekaj krajših vprašanj o ravnanju oziroma varovanju okolja.

Kot prvega so anketirali župana občine Ivančna Gorica, Dušana Strnada. Kako on gleda do okolja si preberite v spodnji izjavi.

Dušan Strnad, župan: »Do okolja se skušam obnašati tako kot do samega sebe oziroma do svojih najbližjih. Ali drugače povedano, česar ne želim sebi in svojim bližnjim, tega ne želim niti okolju. Menim torej, da je vsak dolžan do okolja ravnati odgovorno. Okolje ni naša last, z njim samo upravljamo v imenu naslednjih generacij. Ni res, da posameznik ne more narediti ničesar. Nasprotno. Naredi lahko veliko. Če vsak pospravi samo za seboj in se vzdrži nepotrebnega onesnaževanja narave z raznoraznimi odpadki, je naredil dovolj. Možnosti za ločeno zbiranje odpadkov je dovolj, treba jih je izkoristiti. V odnosu do narave ravnajmo torej tako skrbno, da čistilne akcije ne bodo več potrebne. ZA NAMI JE ČISTO

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …