Domov / Lokalno / PREVIDNO ČE PIJETE IZ PLOČEVINKE

PREVIDNO ČE PIJETE IZ PLOČEVINKE

Pitje pijače iz pločevinke je seveda čisto popolnoma normalno, še posebej, če ste nekje zunaj, na prostem. Samo tisti, ki so najbolj previdni bodo pločevinko očistili z robčkom, a žal tudi to ni dovolj, da bi iz nje očistili bakterije, ki so se nabrale.

Pot od tovarne do trgovine je zelo čist postopek, kjer ni bojazni, da bi se pločevinka s čemerkoli okužila ali umazala. Pločevinke v trgovine pridejo pakirane v kartonih, katerih zgornja plast je plastična, da jih ščiti pred prahom in drugo umazanijo. Pločevinke se umažejo šele na policah v trgovini, zato ni slaba ideja, če jo obrišete z mokro krpico.

Glede na to, da je kar nekaj let krožila elektronska pošta, kjer je pisalo, da se je neka britanska družina okužila z leptospirozo oziroma mišjo mrzlico, je to zelo malo verjetno. Takrat so strokovnjaki potrdili, da se je družina z mišjo mrzlico okužila, ker je bil v pijači najden mišji urin.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …