Domov / Lokalno / NOGOMETNI STADION V IVANČNI GORICI Z NOVO RAZSVETLJAVO

NOGOMETNI STADION V IVANČNI GORICI Z NOVO RAZSVETLJAVO

V sredo, 26. aprila, je bilo v Ivančni Gorici še posebej slovesno, saj so prvič zažareli reflektorji, ki osvetljujejo glavno nogometno igrišče. Tako za nogometni klub kot Ivančno Gorico je to velika pridobitev, saj bo na osrednjem igrišču možno igrati tudi tekme v večernih terminih. Čast premierne tekme, pod novo pridobitvijo, je pripadala domači članski ekipi in vrstnikom iz Kolpe.

Še pred začetkom pa je potekala krajša slovesnost prižiga nove razsvetljave na nogometnem stadionu. Ob številnih gledalcih na tribuni sta reflektorje z odštevanjem na centralnem nogometnem igrišču prižgala župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad in predsednik Nogometnega kluba Ivančna Gorica, Rafael Koren. Slednji se je v nagovoru za posluh in podporo zahvalil Občini Ivančna Gorica. Omenil je še, da se klub pohvali s 300 člani.

Župan Strnad je ob prižigu dejal, da je nogomet v ivanški občini šport, ki se ponaša z dolgo tradicijo, je pa v vsej svoji bogati zgodovini imel tudi vzpone in padce. »Trenutno lahko rečemo, da smo na vrhu po številu mladih, ki se ukvarjajo z nogometom. Današnja investicija je vsekakor dobrodošla in bo pripomogla še k večjemu razvoju nogometa v občini. Vsem v klubu želim, da bi vam nova pridobitev služila namenu, mladim pa čim več ur treninga in športnih uspehov na tem sodobnem igrišču«.

Sledila je tekma 3. slovenske lige – center med domačo ekipo NK Ivančna Gorica in NK Kolpa. V uvodnih minutah so povedli gostje, a se je rezultat hitro obrnil v prid ivanških risov. Po devetdesetih minutah zanimive nogometne predstave so slavili domačini z rezultatom 4:1.

Razsvetljava nogometnega stadiona je izvedena tako, da je dosežena čim večja enakomernost osvetljenosti, za igranje nogometa na nivoju druge nogometne lige v skladu z zahtevami Nogometne zveze Slovenije. Reflektorji so nameščeni na štirih dvajsetmetrskih stebrih, na vsakem pa je nameščenih po 8 reflektorjev, ki so razporejeni na ustrezne konzole s po dvema linijama na konzolo.

Vrednost projekta je znašala 82.594,13 EUR z DDV. Občina Ivančna Gorica je za navedeno investicijo uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je k investiciji prispevalo 39.316,48 EUR. Investicijo je izvedlo podjetje Eltim d.o.o. iz Krke, ki ga je občina izbrala na podlagi javnega naročila.

Fotogalerija….

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …