Domov / Glasba / PRAZNIKI VABIJO NA ŠTEVILNE PRIREDITVE

PRAZNIKI VABIJO NA ŠTEVILNE PRIREDITVE

Vabljeni na prireditve, ki bodo v občini Ivančna Gorica popestrile dogajanje v letošnjih prvomajskih praznikih.

Gasilke in gasilci PGD Temenice organizirajo tradicionalno prvomajsko kresovanje v Športnem parku Temenica. Za glasbo, veselje in ples bo poskrbljeno, prav tako za  hrano in pijačo. Vabljeni v nedeljo, 30. aprila 2017, ob 20.00 uri.

V krški dolini se bo spet veselilo, plesalo in pelo ob kresu in zvokih ansambla Povratniki. Središče dogajanja bo igrišče pred kulturnim domom na Krki (v primeru dežja dvorana v kulturnemu domu). Za pijačo in jedačo bo poskrbljeno. Vabljeni na kresovanje na Krko, v nedeljo 30. aprila s pričetkom ob 19.30 uri.

Vinogradniško sadjarsko turistično društvo Debeli hrib pa vabi na kresovanje na Debeli hrib, ki bo, 30. aprila 2017 s pričetkom ob 19.30 uri. Vinogradniki iz domačega društva bodo kres pripravili na križišču v središču naselja, kjer bo poskrbljeno za dobro voljo, okusno hrano in izbrano kapljico.

Planinsko društvo Šentvid pri Stični vabi v ponedeljek 01. maja 2017 na tradicionalni 25. Romanov pohod, s pričetkom ob 08.00 uri na parkirišču v Stični. Pohod bo potekal po trasi Stična – Nograd – Sela – Izirk – Obolno – Pristava – Gradišče – Stična, pohodniki pa se bodo naužili lepot narave in spoznali tudi bogato kulturno in zgodovinsko dediščino krajev na trasi poti. Vabljeni vsi ljubitelji planin in pohodništva.

Od petka, 05. maja do nedelje 07. maja 2017, Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica organizirata 5. pohod po Krožni poti Prijetno domače, s startom ob 06.45 uri izpred stavbe Občine Ivančna Gorica. Lani se je pohoda v vseh treh dneh udeležilo preko 170 pohodnikov. Dnevno se je pohoda udeležilo približno od 50 do 80 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajstih info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače je lani uspelo v treh dneh obiskati kar 42 udeležencem, kar je rekordna številka.

Start: petek, 05. maja ob 06:45 uri, izpred stavbe Občine Ivančna Gorica. Na pohod se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št.: 041/437-382 ali preko elektronske pošte: turizem@ivancna-gorica.si, kjer dobite tudi vse potrebne informacije o pohodu in trasi poti.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …