Domov / Lokalno / PODPISAN SPORAZUM O SOFINANCIRANJU POPLAVNE VARNOSTI V OBČINI IG

PODPISAN SPORAZUM O SOFINANCIRANJU POPLAVNE VARNOSTI V OBČINI IG

Na Občini Ig je bil v četrtek, 11. 05. 2017, podpisan Sporazum o sofinanciranju projekta za zagotavljanje poplavne varnosti v Občini Ig.

Župan Občine Ig, Janez Cimperman je skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen in direktorjem Direkcije RS za vode Tomažem Prohinarjem slavnostno podpisal sporazum o sofinanciranju projekta »Protipoplavni nasip Brest in Tomišelj ter AB zid pri objektu Brest 36«. S protipoplavnimi ukrepi se bo zagotavljala poplavna varnost v občini Ig. Z izgradnjo nasipov bo preusmerjen tok poplavnih vod izven območja gostejše poselitve. Protipoplavni zid ob objektu Brest 36 pa je predviden kot izravnalni in varovalni ukrep.


Župan je ob podpisu povedal, da je ves čas, od zadnjih poplav leta 2014 in takratnega obiska ministrice Irene Majcen v poplavljeni občini upal, da bo prišlo do tega podpisa. Prav tako je ministrica Irena Majcen povedala, da se je zavedala teže takrat dane obljube in da je storila vse, da je prišlo do podpisa tega sporazuma.
Župan se je po podpisu pogodbe, skupaj s predstavniki ministrstva za okolje sprehodil po središču Iga.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …