Domov / Lokalno / OBČINSKI PRAZNIK OBČINE VELIKE LAŠČE

OBČINSKI PRAZNIK OBČINE VELIKE LAŠČE

Letošnji občinski praznik se je s Trubarjevim dnevom pričel v četrtek, 8. junija. Osrednja prireditev – slavnostna akademija, ki je potekala v petek, 9. junija je bila tokrat posvečena 500 letnici reformacije.

Izpred občinske stavbe so se zbrani v družbi promenadnega koncerta Godbe Dobrepolje sprehodili do športne dvorane, kjer je potekala slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj.

Slavnostni govornik je bil Geza Filo, škof evangeličanske cerkve ausburške veroizpovedi v Republiki Sloveniji. Zbrane je nagovoril tudi župan Anton Zakrajšek, ki se je osredotočil na različna področja urejanja lokalnega življenja.

Priznanje občine je prejela Lovska družina Velike Lašče, ki letos obeležuje 70 letnico delovanja. Pohvale župana so prejeli Ekipa 1. in 2. razreda OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče za naslov državnih prvakov v igri Med dvema ognjema, Klara Perhaj za izjemne uspehe v OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče, Jožica Mauser za večletno požrtvovalno delo v Društvu podeželskih žena Velike Lašče in Vrtec Sončni žarek za večletno uspešno zagotavljanje predšolske vzgoje v Občini Velike Lašče. Zlato plaketo Občine Velike Lašče je prejelo Mizarstvo Stritar za večdesetletno uspešno delovanje na področju podjetništva.

Prireditve so se udeležili predstavniki domačih društev, svetniki občinskega sveta, predstavniki organizacij, nekateri župani sosednjih občin, v velikem številu pa tudi domači občani. Z bogatim kulturno glasbenim programom je navdušil Simfonični orkester Glasbene šole Ribnica pod vodstvom Aleksandra Oražma ter Mladinski pevski zbor Osnovne šole Primoža Trubarja. Po podelitvi priznanj, je v drugem delu večera nastopil vedno odličen Slovenski oktet ter Klavirski trio Glasbene šole Ribnica.

Program Slavnostne akademije sta povezovala Mojca Šilc in Matjaž Gruden.

Foto: P. Centa

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …