Domov / Lokalno / 29. prireditev Iz trebanjskega koša OSVEŽILNI VAL ZNANJA, MODE, ŠPORTA IN ZABAVE

29. prireditev Iz trebanjskega koša OSVEŽILNI VAL ZNANJA, MODE, ŠPORTA IN ZABAVE

V središču Trebnjega bo v začetku poletja osrednja občinska turistična prireditev ponudila raznovrstno dogajanje za vse generacije.

V petek, 16. 6., bo Dan podjetnosti, ki prinaša ’sejmišče’ podjetnikov in obrtnikov, modno revijo, nagrade Trebanjski koški ter koncerta skupin Drugi Vagon in Ana Pupedan.

 

 

ANA PUPEDAN

 

V mestnem parku bo v petek popoldne zaživelo Trebanjsko sejmišče z izdelki mladih podjetnikov, obrtnikov in ostalih ponudnikov. Ob 19-ih bo središče Trebnjega postalo modna steza, po kateri se bodo sprehodile manekenke v kreacijah modnih oblikovalk Bernarde Gabrijel, Maje Gazvoda in Zale Hrastar. To bo prava Poletna promenada, na kateri bodo nastopile tudi hip hop skupinami Plesnega centra Dolenjske. Po modnem vrhuncu bo podelitev nagrad Trebanjski koški! Prvi večer prireditve bodo nastopili domači glasbeniki, združeni v zasedbo Drugi vagon, ter pivški rokerji Ana Pupedan.

Ob tem bo v petek, 16. 6., v Zdravstvenem domu Trebnje odprtje Galerije Ana, prvo slikarsko razstavo pripravlja Društvo za napredek Hribovec z Rihpovca. Pristojni želijo s tem poudariti, da zdravstvena ustanova ni nekaj sterilnega, pač pa jo lahko obarvamo z umetnostjo, ki je prav tako lahko zdravilna in pozitivno vpliva na počutje bolnikov.

V soboto, 17. 6., bo Dan Keltov in Rimljanov, ki prinaša nastop puljskih gladiatorjev, delavnice in ustvarjalnice, Trebanjski tek, veliko rimsko povorko ter koncerta skupin Čuki in Extra kvintet. 

Osrednji dan letošnje prireditve ’Iz trebanjskega koša’ prinaša borbe gladiatorjev iz puljske arene, dogajanje za otroke v parku s Keltinjo, delavnico o keltskih zakladih in zeliščih, peko kruha brez dodatkov, antično telovadbo, gledališko delavnico, Trebanjski tek, izobraževalni pohod po sledeh Rimljanov, izdelovali bodo naglavne venčke in rimska oblačila iz rjuh, …

Vrhunec Dneva Keltov in Rimljanov bo velika rimska povorka, na čelu katere bo sam presvetli cesar, skupaj z zmagovalci likovnega natečaja ’Vladar/ica za en dan!’ Prvem natečaju te vrste doslej so se mu pridružili učenci OŠ Veliki Gaber in OŠ Trebnje ter podružničnih šol in ustvarili več kot sto izdelkov. Drugi večer prireditve bosta sklenili glasbeni skupini Čuki in Extra kvintet.

About admin

Preverite tudi

24.Božično novoletni koncert Godbe Stična

Minuli konec tedna je godba Stična pripravila 24.božično novoletni koncert, na katerem so gostili skupino …