Domov / Lokalno / Grosupeljska vpadnica nosi ime doktorja Jožeta Pučnika

Grosupeljska vpadnica nosi ime doktorja Jožeta Pučnika

Občinski svet občine Grosuplje je sprejel odločitev, da se glavna mestna vpadnica poimenuje po očetu slovenske samostojnosti dr. Jožetu Pučniku. Slavnostne otvoritve ceste, ki je potekala na dan državnosti, so se udeležili predsednik SDS Janez Janša, ki je svoji rojstni občini izrazil tudi čestitke ob občinskem prazniku.

»Takrat, ko so nekateri še objokovali razpadajočo Jugoslavijo in trdili, da bomo v samostojni Sloveniji jedli travo, ali da bo to samomor za slovenski narod, takrat je dr. Jože Pučnik dejal, da je prišel čas, ko moramo Slovenci postati gospodar na svoji zemlji,« je ob otvoritvi ceste dr. Jožeta Pučnika v Grosupljem dejal predsednik SDS Janez Janša.

Slavnostni so se udeležili tudi evropski poslanec dr. Milan Zver s soprogo dr. Andrejo Valič Zver, predsednico Inštituta dr. Jožeta Pučnika, sin dr. Jožeta Pučnika, Gorazd Pučnik. Na slovesni otvoritvi je župan dr. Peter Verlič med drugim izrazil veselje, da je bila odločitev za poimenovanje na občinskem svetu sprejeta soglasno. Dnevno, zdaj cesto Dr. Jožeta Pučnika prevozi približno 10.000 vozil.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …