Domov / Lokalno / Na dan državnosti in občinskem prazniku je v Škocjanu potekala slavnostna seja

Na dan državnosti in občinskem prazniku je v Škocjanu potekala slavnostna seja

Pred prostori KS Škocjan se je nadaljevalo praznovanje ob občinskem in državnem prazniku. Častni govornik je bil predsednik SDS Janez Janša, ki je med drugim povedal da je državni praznik, dan ko obhajamo rojstni dan slovenske države in je tudi priložnost, ko se sprašujemo, kaj bi bilo z nami in ali bi Slovenci sploh obstajali, če ne bi bilo brižinskih spomenikov, če ne bi bilo Trubarja, in ko se sprašujemo, kje bi bil danes Maribor brez Rudolfa Meistra.

Zbrane je nagovoril tudi župan Dr. Peter Verlič, ki je podelil tudi občinska priznanja za leto 2017. Priznanje z zlatim znakom občine Grosuplje je prejela Marija Samec, za prispevek na kulturnem in literarnem področju, priznanje s srebrnim znakom občine Grosuplje je prejela Irena Kogovšek, za prispevek na izobraževalnem področju in področju razvoja šolstva v občini. Priznanje z bronastim znakom občine Grosuplje, pa je prejelo Kulturno društvo Big band Grosuplje za prispevek na kulturno glasbenem področju.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …