Domov / Lokalno / Župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar na ogledu krajevne skupnosti Žalna

Župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar na ogledu krajevne skupnosti Žalna

Župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave občine Grosuplje mag. Dušan Hočevar sta se v četrtek, 6. julija 2017, v Žalni sestala s predsednico krajevne skupnosti Žalna Danijelo Pirman. Sprva so si ogledali okolico cerkve z mrliško vežico, kjer se jim je pridružila tudi družina Pucihar, nato pa so se odpravili še do gasilskega doma, kjer so jih pričakali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Žalna.

PGD Žalna bo čez 3 leta praznovalo 100-letnico svojega delovanja, želja gasilcev pa je, da bi gasilski dom do takrat temeljito obnovili.

Beseda je tekla tudi o ureditvi ceste od Velikega Mlačevega proti Žalni. Z urejanjem ceste do šole v Žalni se bo pričelo že naslednje leto, v drugi fazi se bo nato uredila še cesta do železniške postaje v Žalni. Kar zadeva urejanje kanalizacije, pa je župan dr. Peter Verlič dejal: »Dokumentacija se na občini pripravlja, upajmo, da bodo na voljo evropska sredstva, da bomo lahko v prihodnjih letih zagrizli tudi v ureditev odvajanja odpadnih voda«.

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …