Domov / Lokalno / 20. Anin sejem v Višnji Gori z najbogatejšim programom doslej

20. Anin sejem v Višnji Gori z najbogatejšim programom doslej

Pester program je minuli konec tedna v staro mestno jedro Višnje Gore privabil številne domačine, pa tudi druge, ki so v sončnem vremenu bodisi prišli k maši, saj imajo ta dan v mestu žegnanje, bodisi pogledat, kaj so pripravili člani Turističnega društva Višnja Gora v sodelovanju z drugimi domačimi društvi, zavodi in gosti. Za ozvočenje na prireditvi je poskrbela ekipa Radia Zeleni val.


Letošnji program je bil eden najbogatejših v vseh pogledih, bilo je več kot 30 stojnic z različnimi izdelki in pridelki, ogromno sodelujočih v povorki konjev in starodobnikov, pripravili so bogat animacijski del.

Prvič doslej so obiskovalci lahko tepli kozla po senci (med njimi je bil tudi ivanški župan Dušan Strnad), največja gneča pa je bila pri stojnici, kjer so vse dopoldne potekale polžje dirke. To je v praksi pomenilo, da si si izbral enega polža, ki so čakali na svoj trenutek v posebnem vedru, ga položil na eno od petih stez in ga s solato spodbujal, da je čim prej prišel na cilj.

 

Predsednik Turističnega društva Jože Gros je povedal:”Tradicija sejmov v Višnji Gori je zelo stara. Včasih je bilo tukaj 14 sejmov na leto in enega od teh smo pred 20 leti začeli obujati, ta poteka na praznik sv. Ane, ki je naša mestna zavetnica. Sejem organiziramo z željo po poživitvi mestnega jedra, namenjen je tako domačinom, kot ostalim, saj tudi ponudniki oz. razstavljavci prihajajo iz vse Slovenije.

Dodal je, da se zaradi danih prostorskih pogojev ne bodo več mogli bistveno širiti, bodo pa stremeli k temu, da bi se ohranila ali celo povečala pestrost ponudbe, pa tudi predstavitev starih običajev – pletenje košar, lončarstvo, iz Prekmurja so npr. letos prišli predstavit izdelke iz slame in ličkanja …

Kot je v Višnji Gori običajno, na sejemski dan pripravijo program po obeh mašah. Začne se z bobnanjem in najavo mestnega klicarja (to delo zadnja leta opravlja Lojze Rus). Program je moderiral sam predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik, za dobro hrano in pijačo pa so poskrbeli člani PGD Višnja Gora.

About admin

Preverite tudi

HOROSKOP ZA SREDO 18. JULIJ 2018

OVEN Imeli boste občutek, da ste se vrnili v preteklost, saj se bo pred vas …