Domov / Lokalno / Začela se bo gradnja vodovoda na Leskovški planoti

Začela se bo gradnja vodovoda na Leskovški planoti

V četrtek sta v prostorih Občine Ivančna Gorica, župan Dušan Strnad in direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stane Stopar, podpisala pogodbo za izgradnjo vodovodnega sistema Leskovška planota. Po zaključku gradnje bodo krajani v naseljih Gorenje Brezovo, Kamno Brdo, Leskovec, Sela pri Višnji Gori in Vrh pri Višnji Gori prišli do prepotrebnega javnega vodovoda, ki bo nadomestil dosedanjo vodooskrbo iz dotrajanih vaških vodovodov in domačih vodnjakov.

Gradnja, skoraj 13 kilometrov dolgega vodovodnega sistema se bo začela že v prihodnjih dneh. Območje naselij Gorenje Brezovo, Kamno Brdo, Leskovec, Sela pri Višnji Gori in Vrh pri Višnji Gori je zelo razpršeno po celotni Leskovški planoti med Višnjo Goro in Stiškim potokom, kar bo posledično vplivalo tudi na potek gradnje, ki bo razdeljena v tri faze. Na celotnem območju pa se nahaja približno 120 gospodinjstev oz. hišnih priključkov. Za napajanje novozgrajenega sistema se bo uporabil vodni izvir Trstenik.

Investicija med drugim zajema tudi izgradnjo vodohrama na hribu Škrjanščica nad Leskovcem, na višini več kot 700 m n.v.. Gre torej za zelo zahteven sistem gradnje, ki bo posledično vplival tudi na ceno celotne investicije. Pogodbena vrednost izgradnje je 2.227.270,72 evrov + DDV, rok za dokončanje gradbenih del pa je september prihodnje leto. Občina Ivančna Gorica bo za financiranje tega projekta na podlagi Zakona o financiranju občin pridobila približno 480.000 EUR nepovratnih sredstev Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, pričakuje pa se tudi približno 100.000 evrov iz naslova komunalnega prispevka.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …