Domov / Lokalno / Z blagoslovom odprli novo šolo na Polici

Z blagoslovom odprli novo šolo na Polici

V nabito polni novi telovadnici je potekala kulturna prireditev s priložnostno sveto mašo.
 
Včeraj, 1.9.2017 smo na Polici slovesno odprli novo podružnično osnovno šolo na Polici, ki jo bo v tem šolskem letu obiskovalo 98 učenk in učencev od prvega do petega razreda. Slovesnosti se je med drugimi udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.
Naložba z opremo vred je Grosupeljsko občino stala skoraj tri milijone evrov. Lahko bo sprejela do 140 otrok, ima pet učilnic, knjižnico z računalniško učilnico, kuhinjo in jedilnico, garderobe in upravne prostore ter telovodnico, ki pomeni veliko pridobitev, ne samo za šolo, ampak tudi za celoten kraj. Doslej so številne generacije obiskovale objekt, ki je letos dopolnil 144 let. Zaradi pomanjkanja prostorov je pouk potekal tudi v sosednji stavbi, ki ju je ločila cesta, v župnišču in tudi v zabojniku. Poličani so na novo šolo čakali več kakor 20 let, zato ni nikakršno presenečenje, da se je slovesnosti v telovadnici udeležilo več sto ljudi.
Predsednik Pahor je pohvalil prizadevnost občine, krajane Police in vodstvo matične osnovne šole Brinje in podružnične osnovne šole Polica, da so zmogli zgolj v letu dni zgraditi šolo, ki je lahko ponos vsem. Poliškim učencem je med drugim svetoval, naj bodo dobri drug z drugim, naj pazijo drug na drugega, prisluhnejo učiteljem, predvsem pa naj ne preslišijo svojega srca in sanj. Pahor je ob bučnem odobravanju navzočih na prireditvi slovensko zastavo predal vodji poliške šole Mariji Podvršič, ki živi s krajem in za kraj in vseskozi deluje povezovalno.
Vir: Delo.si
Fotografije: Bojan Rajšek, 2017

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …