Domov / Glasba / DAVOR RADOLFI BO ZGRADIL MOST MED SLOVENIJO IN HRVAŠKO

DAVOR RADOLFI BO ZGRADIL MOST MED SLOVENIJO IN HRVAŠKO

Letošnji požari v Dalmaciji so odjenjali po vseh medijih. Na klice *na pomoč* se je že poleti odzval priljubljeni pevec Davor Radolfi, ki je na svojih socialnih omrežjih pohvalil slovenske gasilce, ki so požrtvovalno skočili na pomoč hrvaškim kolegom, ki niso imeli niti primerne opreme in gasilskih avtomobilov, da bi lahko gasili požare, ki so divjali po njihovi obali. Zdaj je šel Radolfi s svojo skupino Ritmo Loco še korak dlje in se bo odrekel honorarju. Podprite projekt tudi vi in bodite 16.9.v Festivalni dvorani Lent v Mariboru na velikem in ganljivem koncertu, polnem emocij in tudi vročih plesnih ritmov.

Klicu »Na pomoč« dalmatinskih gasilcev so se ob letošnjih požarih v Dalmaciji prvi odzvali slovenski gasilci. Po doslej zbranih podatkih so zbrali več ton sodobne gasilske opreme in celo nekaj gasilskih vozil. Za razliko od politikov, so prijateljske vezi še enkrat dokazale, da gasilci vedno znova delajo s srcem in svojo pomoč nudijo brezmejno, kjerkoli že to je. A ne glede na to, da so se požari že polegli, z akcijo nadaljujejo tudi naprej in tako bo v mariborski Festivalni dvorani Lent v soboto, 16.septembra 2017 prvi dobrodelni koncert za pomoč gasilcem na obeh straneh meje. Apel gasilcev je slišal tudi popularni »bračanin«  Davor Radolfi, ki se z nastopom skupaj s fanti zasedbe Ritmo loco odpoveduje honorarju.

Gostje večera bodo tudi Klapa Skala – štajerski fantje, vsi po srcu gasilci. Iz Šibenika pride klapa More in z njimi Tamburaški orkester KUD Ivan Kaučič iz Ljutomera, iz otoka Brač pa klapa Brač. Pobudnik koncerta je prostovoljni gasilec iz Miklavža na Dravskem polju Jožef Žunkovič, ki je za hrvaške kolege sprožil celovito vseslovensko akcijo zbiranja gasilske opreme. Generalni  pokrovitelj je Avtomarket Rebernik d.o.o.

 

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …