Domov / Glasba / NOVI BILBI SINGLE: Shanti shanti

NOVI BILBI SINGLE: Shanti shanti

Novi Bilbi single Shanti shanti je tretji zapored iz novega albuma Šibke točke, ki je izšel v mesecu aprilu pri založbi Pivec. Besedilo in glasbo sta napisala Bilbi in Gregor Stermecki, glasbena priredba in produkcija je delo kitarista in producenta Petra Dekleve.

Bilbi o skladbi: “Skladba govori o fantu, ki je odgovore odšel iskat v oddaljeno in ekzotično Indijo. Domov se je seveda vrnil razsvetljen, drugačen in poln odgovorov… na prvi kavi sva nato ugotovila, da so nekatera vprašanja še zmeraj odprta.”

Najava videospota: Vsako potovanje lahko človeka navdihne in spremeni. Majhne spremembe pri vsakemu posamezniku lahko sčasoma pripeljejo do večjih sprememb v okolici.

Bilbi: “Ta glasbeni izlet v Indijo me je po naklučju pripeljal do posebnega hindujskega praznika psov, ki ga v Nepalu in v severni Indiji praznujejo v okviru praznika Kukur Tihar, ki je ekvivalenten največjemu indijskemu prazniku zmage dobrega nad zlim, Diwali. Na drugi dan tega praznika, v tem letu bo to 20.10., se poklonijo vsem psom, tudi tistim na ulici, s posebnim obredom in darovanjem hrane. Po njihovem verovanju namreč pes straži na vratih v onstranstvo. Predvsem pa se dandanes psu poklonijo v zahvalo kot zvestemu prijatelju, spremljevalcu in pridnemu sodelavcu. V mojem novem videospotu za skladbo Shanti shanti bomo predstavili obred darovanja in praznovali praznik psov z kužki iz zavetišč, ki iščjo novi dom. Upam, da bodo izbrani psi na tak način hitreje prišli do novih, skrbnih in ljubečih lastnikov. Vse prihodke iz naslova te skladbe pa bomo donirali za brezdome živali.”

Koncerti: Drugi del predstavitvene turneje Šibke točke bo Bilbi otvorila 30.11. z koncertom v avstrijskem Beljaku. Na odru jo bodo spremljali Peter Dekleva (kitara), Gregor Stermecki (klaviature), Luka Herman Gaiser (bas) in Jože Zadravec (bobni).

https://www.facebook.com/BilbiMusic/
http://www.bilbi.si

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …