Domov / Lokalno / Otvoritev in blagoslov nove ceste Škocjan – Male potekala v veselem Martinovem vzdušju

Otvoritev in blagoslov nove ceste Škocjan – Male potekala v veselem Martinovem vzdušju

V mesecu oktobru je občina Grosuplje uspela zaključiti asfaltiranje ceste Škocjan – zaselek Male v dolžini 1250m. Predhodno je bil izveden tudi  glavni vod za vodovodne priključke stanovanjskih hiš v tem delu Škocjana. 
Iz pip uporabnikov pa naj bi voda pritekla v letu 2018.
Veseli so, da sodelovanje med Občino Grosuplje in KS Škocjan v zadnjih letih kaže vidne in oprijemljive sadove. Zato so se v KS Škocjan skupaj s krajani, ki živijo v tem delu Škocjana, in v sodelovanju z Občino Grosuplje odločili, da pripravijo slovesno otvoritev, blagoslov in predajo v uporabo novozgrajene asfaltirane ceste.
Zbrane je nagovoril župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič. Prisoten je bil tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar s sodelavkami in sodelavci. Blagoslov je opravil škocjanski župnik g. Janez Selan. V kulturnem programu so sodelovali otroci iz škocjanskih vasi in MPZ Samorastnik iz Žalne.

Program je povezovala Katarina P. Sever.
To veliko pridobitev so s kulturnim programom in blagoslovom predali v uporabo v soboto 11. 11. 2017 ob 15. uri pred pastoralnim centrom v Škocjanu. S hrano in pijačo so nas pogostili vaščani iz zaselka Škocjan – Male in KS Škocjan.
Krajani so asfaltiranje ceste težko pričakovali, sploh zdaj, ko se približujejo snežne padavine.
Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Celostna prometna strategija Ljubljanske urbane regije

V Ljubljanski urbani regiji  so z namenom, da občankam in občanom tudi občine Grosuplje ponudijo …