Domov / Lokalno / Okrogli jubilej Pavla Groznika iz Višnje Gore

Okrogli jubilej Pavla Groznika iz Višnje Gore

V začetku novembra je 80-letnico praznoval dolgoletni turistični delavec, ambasador Občine Ivančna Gorica in predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica, Pavel Groznik. Ob njegovem življenjskem jubileju so mu člani Občinske turistične zveze Ivančna Gorica, predstavniki Občine Ivančna Gorica in gostje, pripravili slovesen sprejem.

Pavel Groznik je širši javnosti znan kot vnet in dolgoletni družbeni delavec, zlasti na območju Višnje Gore pa tudi širše v občini Ivančna Gorica in izven njenih meja. Vseh dejavnosti in področij na katerih je deloval je težko našteti, še posebej pa je zapisan turizmu, kjer danes deluje kot predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica in je vnet, vsestranski promotor širše turistične ponudbe naše občine.

Jubilantu so predstavniki turističnih društev pripravili slovesni sprejem v prostorih gasilskega doma v Zagradcu, kjer so se predsednikom turističnih društev pridružili tudi nekateri gostje. Čestitke je izrekel predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja, ki je izpostavil Groznikovo dolgoletno in prepoznavno delovanje na področju turistično-društvene organizacije. Ob tem je označil prostovoljstvo kot temelj na katerem še danes delujejo številna turistična društva in zveze. Tudi s pomočjo prostovoljstva ivanška občina postaja vse bolj prepoznavna kot turistična občina.

Predsednik TD Suha krajina, Vlado Kostevc, je voščil v imenu sosednjega društva in med drugim izpostavil Groznikovo prizadevanje za sodelovanje med društvi iz občine Ivančna Gorica in Žužemberk. V imenu župana Dušana Strnada, ki je bil ta dan zadržan, je čestitke prenesel podžupan Tomaž Smole, ki se je slavljencu ob tej priložnosti zahvalil za vse kar je storil za večjo prepoznavnost Višnje Gore in občine Ivančna Gorica. Ob uvedbi promocijske znamke Prijetno domače leta 2011 je g. Groznik postal tudi t.i. ambasador občine Ivančna Gorica in do danes uspešno pripomogel k razvoju destinacije Prijetno domače.

V imenu Občinske turistične zveze Ivančna Gorica sta voščila podpredsednika Stane Kralj in Miloš Šušteršič ter Miha Genorio v imenu Zavoda Prijetno domače.

Jubilant se je ob tej priložnosti navzočim zahvalil za presenečenje, ki so mu ga pripravili. Kot običajno je tudi tokrat opozoril na pomembnost naše kulturne in naravne dediščine in na številne prireditve, ki se bodo še do konca leta odvijale v naši občini. Poudaril je pomen povezovanja turizma in kulture in se optimistično ozrl tudi v prihodnost, upa namreč, da se v občini ustanovi še kakšno novo turistično društvo.

Za prijetno druženje so poskrbeli člani domačega Turističnega društva Zagradec in članice Aktiva podeželskih žena Lisičke, slavljencu na čast pa so zapeli člani Moškega pevskega zbora Zagradec.

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …