Domov / Lokalno / KLEPETALI SMO Z ŽUPANOM OBČINE DOBREPOLJE

KLEPETALI SMO Z ŽUPANOM OBČINE DOBREPOLJE

V oddaji “Z županom na kavi” smo danes na Miklažev god gostili župana občine Dobrepolje Janeza Pavlina. Župan Pavlin je v sproščenem Miklavževem prazničnem vzdušju vsem poslušalcem voščil lepe praznike in zaželel veliko lepega na ta dan in tudi v prihodnosti.

Pogovor z županom Janezom Pavlinom je tekel tudi o projektih, ki so nedavno bili v teku, ali pa so še v postopku v občini Dobrepolje. Poskrbeli bodo za ureditev varnih šolskih poti in tako tudi za ureditev nekaterih pločnikov na poteh, ki so najbolj nevarne. Župan Janez Pavlin je bil zelo kritičen do birokratskih mlinov v državi, ki delujejo prepočasi in velikokrat delajo tudi v škodo črpanju zelo dobrodošlih evropskih sredstev. Kritičen je bil tudi do proračunskega denarja, ki ga namenja država občinam in prenizki obračunani povprečnini, ki je absolutno prenizka.
Župan občine Dobrepolje pa je ponosen na novo najmodernejšo kotlovnico na lesno maso, ki so jo nedavno otvorili v OŠ Dobrepolje. Tako so tudi poskrbeli za ekološko usmerjenost v občini v boju s trdnimi delci v zraku.
V načrtih imajo tudi gradnjo večnamenske športne dvorane, ki naj bi bila predvsem iz lesa. Če bo šlo vse po načrtih bi lahko že poleti postavili temelj in se že jeseni nato lahko veselili novega prepotrebnega športnega objekta v občini Dobrepolje.

 

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …