Domov / Lokalno / GROSUPLJE V SOJU PRAZNIČNIH LUČK IN Z MIKLAVŽEVIM BLAGOSLOVOM LE ŠE LEPŠE

GROSUPLJE V SOJU PRAZNIČNIH LUČK IN Z MIKLAVŽEVIM BLAGOSLOVOM LE ŠE LEPŠE

V sredo, 6. decembra 2017, prav na Miklavžev dan, je tudi Grosuplje zasijalo v lučkah, le nekaj trenutkov kasneje pa je naše lepo pravljično mesto obiskal še sv. Miklavž.

Predsednik Krajevne skupnosti Grosuplje Iztok Vrhovec nas je spomnil, da je bilo leto, ki se počasi izteka, res bogato, če le pomislimo na številne nove pridobitve, ki smo jih otvorili, ki smo se jih v naši občini razveselili v letošnjem letu. Verjame, da bo tako bogato tudi naslednje leto.

Tudi župan dr. Peter Verlič je v tem prazničnem mesecu, v adventnem času, otrokom, njihovim staršem, vsem nam zaželel prijateljstvo, ljubezen, da se ozremo vase, da pogledamo drug v drugega, da smo drug z drugim. Svoj govor pa je sklenil s še eno lepo željo, ki smo jo le malo prej slišali od naših najmlajših iz vrtca Kekec: »V novem letu 2018, dragi moji, stiskajte se, lupčkajte se in hodite na sprehode. Srečno!« je dejal.

 

Za vesel in zabaven zaključek tudi letošnjega prižiga lučk in miklavževanja je poskrbel Dejan Vunjak, praznične lučke pa nam bodo seveda svetile ves mesec december.

 

Izvedeli pa smo tudi, da se na Občini že delajo načrti za praznike prihodnje leto. Menda bodo po marsičem popolnom edinstveni, po čem pa se pustimo presenetit.

 

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …