Domov / Lokalno / Na dobrodelnem koncertu ZA LEPŠI SVET zbrali 6800 evrov

Na dobrodelnem koncertu ZA LEPŠI SVET zbrali 6800 evrov

Občina Ivančna Gorica je zopet stopila skupaj in na dobrodelnem koncertu Za lepši svet napolnila športno dvorano Osnovne šole Stična. Na včerajšnjem koncertu, ki ga je priredila ekipa učiteljev stiške šole, so sredstva od 1055 prodanih vstopnic namenili šolskemu skladu za socialno ogrožene učence Osnovne šole Stična.

 

Ravnatelja šole Marjana Potokarja še posebej veseli, kadar lahko pomagajo in če je to združeno s prijetno prireditvijo, kjer so uživali mlajši in starejši, je uspeh še toliko večji. »Ne smem pozabiti omeniti velike predanosti skupine učiteljic in učiteljev, brez katere tega koncerta ne bi bilo. Upoštevajoč, da smo za Šolski sklad OŠ Stična zbrali 6800 evrov, je zadovoljstvo še toliko večje«, je za spletno stran dejal Potokar.

 

Na odru športne dvorane, ki je tudi letos pokala po šivih, so svet pomagali lepšati znani slovenski in tuji glasbeni ustvarjalci ter učenci stiške šole. Kot prvi je nastopil domačin Marko Vozelj, ki je začel z rdečo nitjo koncerta – Dom in ljubezen, brez katerega se danes ne da živeti. Za njim so se občinstvu predstavili družina The Plut Family in Jana Šušteršič, ki so pred leti občinstvo navdušili na zabavni TV oddaji Slovenija ima talent. Nastopili so še mednarodna skupina Tarapana Band, Rok Ferengja, Regina, Vili Resnik, Plesna šola Guapa, Art Music Orchestra, otroški in mladinski pevski zbor OŠ Stična ter popularna pevka Nina Donelli. Za največji »boom« med mladimi pa sta poskrbela slovenska raperja hip hop glasbe Challe Salle in Nipke. Med koncertom se je predvajala tudi video pripoved zgodbe o dečku Simonu, v kateri so igrali učenci šole.

 

Koncerta se je udeležil tudi podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, ki je med drugimi dejal, da so decembrski dnevi namenjen družini, bližnjim in obdarovanju. »Lepo je, če se spomnimo tudi tistih, ki so v stiski in jim skušamo pomagati. Ne samo z materialnimi sredstvi ampak tudi s pozornostjo in možnostjo, da doživijo lepe trenutke, ki jih sicer ne bi. Najlepše darilo sočloveku je občutek, da je sprejet, da je del nečesa večjega in da ga imamo radi. To je bilo tudi sporočilo zgodbe, ki se je odvijala na velikem ekranu v ozadju. Neprecenljiv pa je za odraščajoče otroke zgled, da skrbimo za druge, še posebej tiste bolj ranljive. Hvala vodstvu, učiteljem, donatorjem in seveda glasbenikom za ta lep večer in sporočilo«, še dodaja Smole.

 

Prireditev sta otroško razigrano povezovali učenki Neža Jerič in Vida Kovačič.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …