Domov / Lokalno / ŽUPANOV NOVOLETNI SPREJEM 2017 NA OBČINI GROSUPLJE

ŽUPANOV NOVOLETNI SPREJEM 2017 NA OBČINI GROSUPLJE

V četrtek, 14. decembra 2017, so se v dvorani Družbenega doma Grosuplje na srečanju, ki ga je priredil župan dr. Peter Verlič, srečali občinski svetniki, gospodarstveniki, predstavniki zavodov, predsedniki krajevnih skupnosti in vsi, ki soustvarjajo življenje v naši občini Grosuplje. Prav temu je namreč tudi namenjen tradicionalni Županov novoletni sprejem, srečanju, povezovanju, sklepanju še trdnejših, pa tudi novih prijateljskih vezi.

Ob ogledu kratkega filmčka smo se sprehodili skozi iztekajoče leto 2017 in ob tem obudili spomine na nekatere največje dogodke, ki so se zgodili v letošnjem letu, od otvoritve nove šole na Polici in priključka v Šmarju – Sapu, pa do praznovanj številnih okroglih obletnic, ki so jih obeležili naši zavodi, naša društva.

»Dragi prijatelji, lepo pozdravljeni na našem tradicionalnem sprejemu,« je nato zbrane pozdravil župan dr. Peter Verlič in dejal: »Povabili smo vas zato, ker ste za nas pomembni. Vsak od vas je na svojem področju s svojim delom, prispevkom, dobro besedo, lepo mislijo, spodbudo sooblikoval vizijo naše občine, poimenovano s tremi G-ji, gospodarno, gostoljubno in globalno«.

V svojem nagovoru pa se je nato ozrl v prihodnost. Opisal nam je vizijo bodoče ureditve centra Grosuplja, lepo urejena pešpot bo povezala knjižnico in železniško postajo, zamislili smo si tudi trg za srečevanje, pa tudi nekakšen paviljon, razgledno točko.

Z deli za izgradnjo nadvoza v Sončne dvore smo že pričeli in naslednje leto takšen čas se bomo po njem že vozili. Prav ta dan smo z lastniki zemljišč podpisali predpogodbe za zemljišča, da bomo lahko pričeli tudi z gradnjo novega nadvoza pri Motvozu. Prav tako intenzivno teče dokumentacija za novo železniško postajo. V roku dveh let bo železniška postaja popolnoma prenovljena, poleg novega nadvoza pri Motvozu bomo dobili tudi dva podhoda, enega za dostop do peronov, drugi pa se bo uredil na mestu sedanjega nivojskega prehoda. Grosuplje bo tako precej spremenilo svojo podobo.

Župan je še povedal, da bomo veliko sredstev namenili tudi za cestno infrastrukturo po vsej občini. Vemo, da so lokalne ceste v precej slabem stanju, celo občino pa si želimo povezati v eno čudovito občino.

Naslednje leto se začne graditi zadrževalnik Veliki potok, da bo Grosuplje varno pred poplavami, bodoči športni park zavira le še soglasje Arsa, na Koščakovem hribu bomo uredili rekreacijske površine.

Ob koncu govora pa je župan vsem zbranim, njihovim družinam, njihovim najbližjim zaželel lepe, mirne božične praznike, v novem letu pa veliko trdnega zdravja, osebne sreče ter uspehov na poslovnem in drugih področjih.

Sledilo je lepo presenečenje. Občina Grosuplje si je namreč s svojim delom vse leto prizadevala za pridobitev mednarodnega standarda kakovosti ISO 9001:2015 in uspelo ji je. Certifikat je direktorju občinske uprave mag. Dušanu Hočevarju prav na Županovem novoletnem sprejemu podelil direktor področja ocenjevanja sistemov vodenja pri SIQ Miloš Seražin.

 

Glasbeni pridih je srečanju dodala vokalistka Urška Strnad, ki jo je na klaviaturah spremljal Rok Weber.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …