Domov / Lokalno / V Ivančni Gorici razglasitev športnikov leta ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V Ivančni Gorici razglasitev športnikov leta ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Sinoči je v športni dvorani Osnovne šole Stična potekala svečanost ob dnevu samostojnosti in enotnosti s podelitvijo priznanj športnikom Občine Ivančna Gorica za leto 2017. Prireditelja, Občina Ivančna Gorica in Zveza športnih organizacij Ivančna Gorica, sta v sodelovanju z Zavodom Prijetno domače in Zvezo kulturnih društev Ivančna Gorica, ponovno pripravila bogat športno – kulturni program.

Zbrane je sprva nagovoril župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki je prisotne občanke in občane spomnil na pomen dogodkov iz leta 1990 in 1991. Občina Ivančna Gorica je ena tistih lokalnih skupnosti, kjer se dan samostojnosti in enotnosti s ponosom praznuje že od samega začetka. Zelo simbolično pa je to praznovanje združeno s prireditvijo nagrad in priznanj najboljšim športnikom, kolektivom in zaslužnim delavcem v športu. »V naši občini radi poudarjamo, da smo na mnogih področjih drugačni od drugih. Zavedamo se, da je rezultate mogoče dosegati le s sodelovanjem in povezovanjem vseh, ki želijo nekaj pripomoči v skupno dobro. Takih ljudi je v občini Ivančna Gorica res veliko, zato se tudi lahko pohvalimo z imenitnimi rezultati.« V nadaljevanju je predstavil še zaključene infrastrukturne projekte in tiste, ki se bodo realizirali v prihajajočem letu, kot so gradnja krožišča na zahodni obvoznici v Ivančni Gorici in pridobivanje dokumentacije za gradnjo kulturno upravnega centra v centru Ivančne Gorice. Kot je še povedal, je priložnosti za razvoj še veliko, v prihajajočem letu bo občina aktivno vključena v prvo praznovanje, pred kratkim razglašenega svetovnega dne čebel, priložnost za razvoj turizma pa ne nazadnje predstavlja tudi snemanje popularne nadaljevanke Reka ljubezni, na Krki. Nagovor je sklenil s čestitko letošnjim športnim nagrajencem, prisotnim pa zaželel lepo doživet božično-novoletni čas ter vse dobro v letu, ki prihaja.

Na letošnji svečanosti so razglasili tudi najboljše športnike, ekipe ter zaslužne športne delavce občine v letu 2017. Laskavi naslov za najboljša športnika v članski kategoriji sta osvojila motokrosist Luka Kutnar iz Moto kluba Fire Group in Mojca Obreza iz Univerzitetnega Savate kluba Ivančna Gorica. V kategoriji šolske ekipe je naslov prejela atletska ekipa OŠ Stična, ekipa malega nogometa – Futsal club Ivančna Gorica je postala ekipa leta v kategoriji klubska ekipa in ekipa AMD Šentvid pri Stični v kategoriji ekip v individualnih športih. Med veterani je športnik leta postal Janez Erčulj, med športniki invalidi pa Kenan Husejinović.

portniki občine Ivančna Gorica za leto 2017 so postali še: Živa Batis (OŠ Stična) med mlajšimi deklicami, Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični) med mlajšimi dečki, Zoja Peteh (OŠ Stična) med starejšimi deklicami, Žan Zupančič (Taekwondo klub Kang) pri starejših dečkih, atletinja Ela Tekavec med mladinkami in Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični) v kategoriji mladinci.

Med zaslužnimi športnimi delavci so priznanje prejeli Boštjan Košir (RK SVIŠ Ivančna Gorica), Janez Piškur (Kajak kanu klub Krka) in Tatjana Šturbaj (Planinsko društvo Polž). Ob 40-letnici delovanja pa je jubilejno priznanje prejel Sankukai karate klub Ivančna Gorica. Prav karate klub je s spektakularnimi vajami poskrbel za posebno točko večera.

V programu je sodeloval tudi gost večera, selektor slovenske košarkarske reprezentance, Rado Trifunović, ki je eden izmed tvorcev slovenske košarkarske pravljice na letošnjem evropskem prvenstvu. V pogovoru s predsednikom Zveze športnih organizacij Mitjem Hrenom je med drugim povedal kako se je prvič spoznal s košarko ter koliko dela je treba vložiti, da si lahko najboljši in da lahko s ponosom zastopaš barve lastne države. V Ivančno Gorico je prinesel tudi tri košarkarske žoge s svojim podpisom, katere so na dobrodelni rokometni tekmi prodajali z licitacijo. Dobrodelnosti se je pridružil tudi župan Strnad. Skupaj s selektorjem Trifunovičem sta med prireditvijo s prostimi meti na koš zbirala finančna sredstva.

Bogat kulturni program so oblikovali: Otroška folklorna skupina OŠ Stična, Big band Stična in plesna para Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Kot že rečeno, je po podelitvi priznanj sledila še dobrodelna rokometna tekma »ROKOMETNO SRCE«, na kateri so se revijalno pomerili zdajšnji in nekdanji člani RK SVIŠ Ivančna Gorica ter tudi ekipa veteranov RK SVIŠ. Prostovoljni prispevki, ki so se zbirali skozi celoten večer bodo namenjeni poletnemu letovanju otrok iz občine Ivančna Gorica na Debelem Rtiču.

 

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …