Domov / Lokalno / 40 let cerkvenega zbora župnije Višnja Gora

40 let cerkvenega zbora župnije Višnja Gora

V soboto, na praznik Gospodovega razglašenja, je v farni cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori, potekal jubilejni koncert božičnih pesmi v izvedbi Cerkvenega mešanega pevskega zbora župnije Višnja Gora. Zbor je na ta dan proslavil 40-letnico delovanja pod vodstvom organista in zborovodje Milana Jevnikarja.

Cerkveni mešani pevski zbor je prvič javno nastopil z organistom Jevnikarjem pri polnočnici leta 1977. V vseh teh letih so stali ob strani in sodelovali kar s petimi višnjanskimi duhovniki. Naprej s Stankom Kastelicem, nato s Simonom Onušičem, Boštjanom Modicem, Janezom Mihelčičem in od lanskega poletja dalje s Slavkom Judežem.

V mešanem zboru je v štiridesetletnem obdobju sodelovalo preko 75 pevk in pevcev. Danes zbor šteje 18 članov. Vseh štirideset let pa je zboru zvestih še osem pevcev. Poleg zborovodje Milana Jevnikarja so to še: Marija Jevnikar, Ivica Zupančič, Mojca Kastelic, Anica Pirc, Albina Skubic, Jože Gorše, France Vozel in Branko Vozelj. Slednji so s strani župnika prejeli posebno priznanje za več kot 40-letno prepevanje v cerkvenem zboru. Naj še dodamo, da sta Marija Jevnikar in France Vozel pevca z nedaljšim pevskim stažem. V farni cerkvi prepevata že 70 let!

Na koncertu božičnih pesmi je zbrane nagovoril tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad. V nagovoru se je pevcem zahvalil za več desetletno lepšanje in bogatenje cerkvenih bogoslužij v župniji Višnja Gora, kot tudi izven nje. V znak zahvale je Mešanemu cerkvenemu pevskemu zboru Župnije Višnja Gora podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače. V imenu pevcev se je zborovodji Jevnikarju zahvalil Miha Slapničar.

Koncert so v prezbiteriju obogatili člani otroškega pevskega zbora, ki ga vodita Maja Garbas in Maja Škufca.

 

KRM

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …