Domov / Lokalno / 13. tekmovanje v kvizu gasilske mladine regije Ljubljana II.

13. tekmovanje v kvizu gasilske mladine regije Ljubljana II.

V soboto, 3. marca  je bilo  v Podružnični osnovni šoli Žalna  13. tekmovanje v kvizu gasilske mladine regije Ljubljana II. Tekmovanje je bilo organizirano skupaj s Komisijo za delo z gasilsko mladino pri regiji Ljubljana II ter Komisijo za delo z gasilsko mladino Gasilske zveze Grosuplje. Tekmovanja se je udeležilo 35 trojk iz štirih gasilskih zvez: GZ Dobrepolje, GZ Grosuplje, GZ Ivančna Gorica in GZ Kočevje. Tekmovalci so se na regijski kviz uvrstili na podlagi predhodnega tekmovanja, ki je bilo izvedeno po posameznih gasilskih zvezah. Mladi, stari od 6 do 18 let so tekmovali  v treh kategorijah: pionirji, mladinci in gasilci pripravniki. Svoje znanje morajo pokazati najprej na teoretičnem preizkusu, kjer so pisno odgovarjali  na vprašanja s področja gasilske zgodovine, požarne preventive, prve pomoči ter splošnega znanja o gasilstvu.

Letos je bila uvedena tudi nova vrsta pisnega preizkusa in sicer »poišči besedo«, kjer so v kvadratu, v katerem je bil različen nabor črk, morali prepoznati besede, ki so se nanašale na gasilstvo. Tekmovanje je potekalo v prijetnem in prijateljskem vzdušju in iz vsega znanja, ki ga mladi pokažejo na kvizih, se ni potrebno bati za kvalitetno prihodnost gasilstva, kar je v svojem nagovoru poudaril tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …