Domov / Lokalno / Občina Grosuplje aktivna članica globalne mreže starosti prijaznih mest in občin

Občina Grosuplje aktivna članica globalne mreže starosti prijaznih mest in občin

Občina Grosuplje je leta 2014 postala članica slovenske mreže Starosti prijaznih mest in občin, ki je vključena v globalno mrežo starosti prijaznih mest in občin pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije. Letos februarja je bila občina na podlagi svojega dela na področju starejših registriranakot aktivna članica Svetovne zdravstvene organizacije , kar je dodatna spodbuja k oblikovanju čim bolj starejšim prijaznega in varnega lokalnega in s tem tudi globalnega življenjskega okolja. Na Svetovni zdravstveni organizaciji so identificiranih je 8 področij, ki lahko vplivajo na zdravo in kvalitetno življenje starejših ljudi: stavbne in zunaj stavbne površine, prevoz, bivališča, družabno življenje, spoštovanje in vključevanje v družbo, družbeno angažiranje in zaposlitev, občevanje in obveščanje ter storitve skupnosti in zdravstvenih služb.

Na tem področju je v občini Grosuplje leta 2014 začel delovati Center aktivnosti Grosuplje, ki vabi medse starejše občane, želja pa je, da bi se v centru družile in srečevale vse generacije. V letu 2016 so uvedl novo linijo Ljubljanskega potniškega prometa 31, ki od Avtobusne postaje Grosuplje do Zdravstvenega doma Grosuplje vozi brezplačno. Tudi ta je del projekta »Starosti prijazna občina Grosuplje«, a je namenjena tudi ostalim občankam in občanom.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …