Domov / Lokalno / V Ivančni Gorici nastaja Center Zdravja

V Ivančni Gorici nastaja Center Zdravja

Občina Ivančna Gorica in Zdravstveni dom sta skupaj uspešno kandidirala na Javnem razpisu za izbor operacij Ministrstva za zdravje za Center Zdravja in pridobila nekaj manj kot 550.000 EUR nepovratnih sredstev. Občina, ki je prejela sklep o sofinanciranju v višini 182.324,06 EUR, bo v prostorih prizidka k zdravstvenem domu zagotovila dodatne prostore za opravljanje zdravstvene dejavnosti, zdravstveni dom pa bo poskrbel za nadgradnjo preventivnih programov, za katerega je prejel sklep v višini 365.136,00 EUR.

»Občina Ivančna Gorica in Zdravstveni dom Ivančna Gorica si v zadnjih letih pospešeno prizadevata za čim boljše pogoje za izvajanje osnovne zdravstvene dejavnosti in za čim širši nabor kvalitetnih zdravstvenih programov v ZD Ivančna Gorica. Število prebivalcev v občini stalno narašča in s tem se seveda povečuje tudi število pacientov. Povečujejo pa se tudi njihove zahteve in potrebe po kvalitetni in čim pestrejši zdravstveni oskrbi v domači občini. Občina Ivančna Gorica se tega zaveda in pospešeno vlaga tudi v izgradnjo zdravstvene infrastrukture in opreme«, povedal župan Dušan Strnad.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …