Domov / Lokalno / Jubilejni občni zbor drušve upokojencev Stična

Jubilejni občni zbor drušve upokojencev Stična

Člani Društva upokojencev Stična, ki ima skoraj dvesto članov, so se zbrali na jubilejnem 20. rednem občnem zboru društva. Kot je povedala predsednica društva Nada Hauptman, je društvo v lanskem letu v celoti realiziralo zastavljeni program. V okviru Komisije za pohode, šport in rekreacijo so se udeležili številnih pohodov. V sklopu potepanja so organizirali spomladanski in jesenski izlet. Prav tako so se srečali na tradicionalnem pikniku na Gradišču, novembra so martinovali, decembra pa se poveselili ob izteku starega leta. Sodelovali so tudi na kulturno-družabnem srečanju upokojencev treh občin in organizirali delavnici ročnih del. Tudi letos bodo organizirali številne društvene pohode, izlete ter delavnico ročnih del. Poleg že tradicionalnih druženj, bodo nadaljevali z aktivnostmi v okviru projekta Starejši za starejše.

Občnega zbora so se udeležili številni gostje, med njimi tudi predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, predsednica Koordinacije treh občin Malči Žitnik, predsednik Osrednjeslovenske pokrajinske zveze društev Marjan Sedmak in župan ivanške občine Dušan Strnad, ki se je zbranim še posebej zahvalil za delo, ki ga opravljajo.

Med najbolj burnimi razpravami je bila o preoblikovanju pokrajinske ureditve Zveze društev upokojencev Slovenije. Kljub temu, da se sedanja Koordinacija upokojencev občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje samo začasno preimenuje v Območno zvezo društev upokojencev Dolenjska, je bilo med člani društva slišati kar nekaj nesoglasij

About admin

Preverite tudi

HOROSKOP ZA TOREK, 19. FEBRUAR 2019

OVEN Obveznosti se bodo kopičile, vendar boste kljub temu ostali dobre volje in pozitivno usmerjeni. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.