Domov / Lokalno / Bodo v občini Dobreplje dobili domačega zdravnika?

Bodo v občini Dobreplje dobili domačega zdravnika?

Občina Dobrepolje je v sodelovanju z zdravstvenim domom Grosuplje in zdravstvenim ministrstvom našla rešitev za občane in občanke kar zadeva zdravstveno službo. Na včerajšnji 5.izredni seji je občinski svet potrdil sklep, da bodo v času odsotnosti zdravnika Zdravka Mariča občani in občanke Dobregapolja za kurativno zdravstvenio oskrbo lahko obravnavani v zdravstvenem domu Grosuplje. Naslednji mesec dobijo 0,5 zdravnika, oziroma zdravnika za krajši delovni čas.  V času daljše odsotnosti zdravnika Zdravka Mariča je nastal problem nadomeščanja, po pogodbi mora to zagotoviti zdravstveni dom Grosuplje.

Deset dni je ambulanta odprte tri ure na Vidmu, ostale dni pa lahko občani in občanke koristijo ambulanto v Grosuplju. To je premalo, ordinacija mora biti odprta na Vidmu, samo za res nujne primere pa se gre v Grosuplje. Na Vidmu ima občina Dobrepolje službeno stanovanje, ki bi ga lahko koristil zdravnik. Želja občine je dobiti domačega zdravnika.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.