Domov / Lokalno / Skrb za čistejše vodotoke v občini Trebnje

Skrb za čistejše vodotoke v občini Trebnje

Občina Trebnje je v sklopu drugega povabila razvojnim svetom regij za dopolnitev Dogovora za razvoj regije kot prvega izmed štirih projektov v dogovor uvrstila projekt Zmanjšanje emisij v vodotok Temenica I. K projektu je občina pristopila z namenom, da se z razširitvijo in modernizacijo kanalizacijskega sistema Trebnje ter nadgradnjo Centralne čistilne naprave Trebnje iz 8.000 na 12.000 PE zmanjšajo emisije mešanih fekalnih in meteornih voda v vodotok Temenica ter se tako zaščiti Temenica, območje Nature 2000 in podtalnica. Ob tem se bo ohranila kakovost pitne vode in izboljšalo stanje narave, ki sta sedaj izpostavljena možnosti onesnaženja s komunalno odpadno vodo. Na ta način se bo dvignil komunalni standard občine Trebnje ter izboljšal življenjski standard tukajšnjih prebivalcev, saj se bo zagotovilo kakovostnejše bivalno okolje v območju investicije in širše.

V letu 2018 se predvideva pridobitev celotne projektne dokumentacije, kar bo tudi osnova za nadaljnjo pridobitev gradbenih dovoljenj. Na današnji novinarski konferenci je bila s podjetjem Institut za ekološki inženiring d.o.o. iz Maribora podpisana pogodba za izdelavo projektne dokumentacije za projekt Zmanjšanje emisij v VT Temenica I, v skupni vrednosti 134.078,00 EUR. V začetku leta 2019 se predvideva izvedba javnega razpisa za izbiro izvajalca del ter nato izbira le-tega. Pričetek gradbenih del je predviden v letu 2019, zaključek pa v letu 2021, ko se predvideva tudi pridobitev uporabnega dovoljenja. Predvideno je, da se bo investicija v skupni ocenjeni vrednosti 3.893.706,25 EUR financirala iz sredstev EU v višini 1.334.636,47 EUR, sredstev državnega proračuna v višini 444.878,82 EUR ter sredstev občinskega proračuna v višini 2.114.190,96 EUR.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.