Domov / Lokalno / Evropska sredstva za novo športno igrišče na Spodnji Slivnici

Evropska sredstva za novo športno igrišče na Spodnji Slivnici

Občina Grosuplje je s projektom Športno igrišče Spodnja Slivnica uspešno kandidirala na 1. Javni poziv Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem (LAS SMP) za pridobitev sredstev iz Evropskega sklada za kmetijstvo in razvoj podeželja (EKSRP). Upravni odbor LAS SMP je že lani marca odločal o izboru projektov, prijavljenih na prvi rok, 1. javnega poziva LAS za sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in tudi o izboru projektov, prijavljenih na prvi rok, 1. javnega poziva LAS za sofinanciranje iz Evropskega sklada za kmetijstvo in razvoj podeželja.
Že takrat sta bila potrjena projekta Osvetlitev pešpoti ob Grosupeljščici in Športno igrišče Spodnja Slivnica.

Na pešpoti ob Grosupeljščici je že nameščenih 51 lučk z vgrajenimi varčnimi LED svetilnimi telesi, kmalu pa se bo uredilo tudi novo športno igrišče na Spodnji Slivnici. Spodnja Slivnica je gručasto naselje z več kot 550 prebivalci in leži na pobočju na južnem delu grosupeljske kotline. Ker na Spodnji Slivnici trenutno ni nobene primerne javne športne ali druge površine, ki bi omogočala športno rekreativno oziroma kakršnokoli druženje tamkajšnjih krajanov, se je Občina Grosuplje odločila pristopiti k projektu izgradnje športnega igrišča. Takšni projekti hkrati pripomorejo k zmanjšanju razvojnih razlik med urbanimi in podeželskimi naselji ter ustvarjajo privlačno bivalno okolje in dvigujejo kvaliteto bivanja tudi v krajih, kot je Spodnja Slivnica.  Novo asfaltno športno igrišče bo zgrajeno v velikosti 20 x 40 m, uredili bodo tudi nekaj parkirnih mest, ki bodo namenjena predvsem prebivalcem iz bližnjih zaselkov in vasi.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.