Domov / Lokalno / Vrtičkarji v Grosupljem

Vrtičkarji v Grosupljem

Narava se že počasi prebuja v vseh svojih barvah mavrice, vse cveti tudi doma. Vrtičkarji v Grosuplju so se že lotili priprave svojih vrtov in veslo okopavajo in sadijo. Govoril sem z občanko iz Grosuplja, ki sicer živi v stanovanjskem bloku in je izkoristila priložnost, da na delu travnika ob železniški progi nasproti Radia Zeleni val, je najprej posadila čebulo kasneje pa bo posadila še krompir in drugo zelenjavo.

Vprašal sem jo kako spomladi pripravijo vrt, kaj sadijo, kako gnojijo in ali prisegajo na ekološko pridelavo.  Povedala je, da  jeseni vedno prekopljeje svoj vrtiček, spomladi pa še dobro pognoji s konjskim gnojem. Potem pa se takoj poseje zelenjavo.  Povedal je še, da dandanes nemoremo prisegati le na ekološko pridelano zelenjavo.  Tudi če prodajalci ponujajo ekološko pridelano hrano ni to stoodstotno zanesljivo. Občanka iz Grosuplja je za Radio Zeleni val še povedala, da sama prideluje ekološko hrano a vendar ima premalo in mora po drugo zelenjavo še v trgovino.

Zapisal Anžej, dijak 2. letnika srednje Ekonomske šole Novo mesto

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.