Domov / Lokalno / 90 let Ane Verbič iz Hrastovega Dola

90 let Ane Verbič iz Hrastovega Dola

Župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad je v Domu starejših občanov Grosuplje, obiskal občanko Ano Verbič iz Hrastovega Dola, ki je dopolnila devetdeset let. Ob tej priložnosti ji je izročil šopek rož ter zaželel predvsem veliko zdravja.

Ana Verbič, po domače Prosenova Ani, je bila rojena 4. aprila 1928, v Velikih Pecah, na kmetiji staršema Alojzu in Frančiški Verbič, kot peta izmed šestih otrok. Živeli so skromno, vendar se zaradi tega ni nikoli pritoževala. Šolo je dokončala v Šentvidu pri Stični. Čeprav je bila bistra učenka, drugih možnosti takrat ni bilo. Kasneje so zgradili hišo v Hrastovem Dolu, kjer je živela s svojo sestro Minko. Preživljali sta se z manjšo kmetijo, ki sta jo obdelovali s konjem. Dobro sta se ujemali in tako zmogli vsako delo na polju in v gozdu, izdelovanje in vzdrževanje orodja ter razna ročna dela od predenja volne naprej. Vedno je imela močno pripadnost kraju, skupnosti, veri in cerkvi. Rada je podpirala gasilce, podprla je vsako prizadevanje za napredek vasi. Dolgo let je tudi vodila ljudsko petje v tamkajšnji podružnični cerkvi sv. Andreja.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.