Domov / Lokalno / Poslovno-podjetniški zajtrk: Kaj podjetniku prinaša krožno gospodarstvo

Poslovno-podjetniški zajtrk: Kaj podjetniku prinaša krožno gospodarstvo

V četrtek, 5. aprila 2018, je v Domu obrtnikov Grosuplje potekal poslovno-podjetniški zajtrk Kaj podjetniku prinaša krožno gospodarstvo, ki se ga je udeležilo veliko  podjetnic in podjetnikov iz občin Grosuplje in Dobrepolje. Dogodku so prisostvovali tudi župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar ter predsednik in sekretar Območne obrtno-podjetniške zbornice Grosuplje Milan Sašek in Janez Bajt.

Krožno gospodarstvo temelji na konceptu pozitivnega snovnega kroga, ki se usmerja v ponovno uporabo, popravilo in recikliranje obstoječih materialov in izdelkov. Zelo pomemben vidik krožnega gospodarstva je tako ravnanje z odpadki in prav temu je župan dr. Peter Verlič v svojem pozdravnem nagovoru namenil nekoliko več pozornosti. Občina Grosuplje letno odloži 6 milijonov kg odpadkov in glede nato, da je  zbiranje odpadkov ločeno, da imajo občani  ločene zabojnike, je stopnja predelave odpadkov 70%, kar je zelo dober rezultat. Vsa gospodinjstva oziroma vsi v  občini tako nekaj prispevajo k varovanju  okolja. Ker je občina Grosuplje  vključena  v Regijski center za ravnanje z odpadki Ljubljana, se odpadki vozijo na predelavo v Ljubljano in potem kot popolnoma neškodljivi vrnejo nazaj na občinsko  odlagališče Špaja dolina. Deponija Špaja dolina ima dovoljenje za obratovanje podaljšano do leta 2020, pripravlja pa se že dokumentacija za drugo fazo, po letu 2020, tako da  je ravnanje z odpadki v občini Grosuplje dolgoročno urejeno.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.