Domov / Izobraževanje / Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica bližje dijakom športnikom

Srednja šola Josipa Jurčiča Ivančna Gorica bližje dijakom športnikom

Na pobudo nekaterih športnih klubov iz Grosuplja, ki so zaznali, da dijaki športniki, ki se šolajo dlje od doma, pogosto prihajajo na treninge utrujeni, včasih celo direktno iz šole, takrat tudi lačni… in tako bistveno manj motivirani za treninge, so na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica ponovno premislili, kaj še lahko ponudijo dijakom s statusom športnika. Ko so klubi vzeli za primerjavo posamezne športnike, ki se šolajo na ivanški šoli so opazili, da so ti, zaradi organizacije šolskega pouka in tudi dobrih prometnih zvez, ki v tej smeri nikoli nimajo zastojev, tudi do dve uri prej doma, kot njihovi vrtniki, ki prihajajo iz šole iz Ljubljane.

V želji, da bi Srednja šola Josipa Jurčiča postala vabljivejša za športnike, ki želijo nadaljevati šolanje v športnih oddelkih, so za novo šolsko leto pripravili nove usmeritve za delo z dijaki športniki, ki ponujajo vse prednosti in ugodnosti pravih športnih oddelkov. Želja po obiskovanju športnega oddelka torej ni več nobena omejitev za vpis v gimnazijo ali ekonomko šolo v Ivančno Gorico.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.