Domov / Lokalno / Pomladni vseslovenski sejem na Dolenjskem
Otvoritev sejma pri Japu 2017

Pomladni vseslovenski sejem na Dolenjskem

V petek bo na posestvu Gostilne pri Japu Vseslovenski sejem – pomlad 2018, ki se ga bo udeležila vrsta znanih Slovencev z gospodarstva in politike. Uradna otvoritev sejma bo ob 15. uri. Odprtje sejma bo sicer že v petek, 20. aprila zjutraj, trajal pa bo do nedelje  22. aprila zvečer. Pomladni Vseslovenski sejem se ponaša z bogatim in zanimivim programom in znanimi obiskovalci ter glasbenimi ustvarjalci.

V petek bodo sejem obiskali trije pomembni predstavniki vlade, ki opravljajo tekoče posle:  minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič ter Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Prisotni bodo seveda tudi župani sodelujočih občin : Dušan Strnad (Ivančna Gorica), Alojzij Kastelic (Trebnje) in Franc Škufca (Žužemberk). Svojo udeležbo so potrdili tudi številni domači podjetniki pa tudi direktor Slovenskih železnic Dušan Mes, ki bodo obiskovalcem ponudile poseben popust na nakup kart za prihod z vlakom (do postaje Radohova vas) – do sejma (in nazaj) pa bo za obiskovalce organiziran brezplačni avtobusni prevoz.

V soboto sta svojo udeležbo na pomladnem Vseslovenskem sejmu že potrdila predsednik državnega zbora Milan Brglez in predsednik SDS Janez Janša.

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.